Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

A fentiek sorába tökéletesen illik ez a zöldbabos finomság, tiszta keto és semmi szénhidrát. Egészséges zölségekkel, aromás sonkával és pikáns sajttal készülő flamó, amit menőzős előételként és gyors vacsoraként is bevethetsz. A pecorino juhtejből készülő kemény sajtféle, ami helyett nyugodtan használd a kedvenc másik fajtát, ha ebből éppen nincs kézél otthon.

Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.
Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.muratkoc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg fekete-erdei sonka (pármait és serranót is használhatsz)
  • 1 bögre lereszelt pecorino sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod van, hogy sós vízben megfőzöd a zöldbabot, majd jéghideg vízben kihűtöd. Ezek után jól megszórod sajttal, és a sonkaszeletekbe tekered. Előételnek is jó, de ha egy kevés besamellel és még többb sajttal összesütöd, klassz, gyors főétel lesz belőle. Ha nem ragaszkodsz a minimál összetevős változathoz, a babokat egy adag forró, fokhagymás vajon forgasd meg betekerés előtt, és akár egy kis pisztáciával is feldobhatod a fogást.

kapcsolódó Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen
Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

11 terméket kóstoltunk végig, sok mű és pár eredeti parmezán között ingáztattuk ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Spenótos palacsinta tonhalkrémmel - buggyantott tojással a tetején a legfinomabb

Egy igazán extra reggeli, amiben a tonhalas réteg és a palacsinták közül nem hiányozhat egy adag olvadt mozzarella sem.

július31., 12:52

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Nyári lazacburger lime-os majonézzel és uborkával

Egy kicsit különlegesebb lesz a szendvics a lime-mal és sült fokhagymával ízesített majonéztől, így nem is nagyon lesz szükség más aromás ízesítőre ebben a szendvicsben.

július30., 10:44

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Szőlő-csirkemell ragu lime-mal – tökéletes, könnyű nyári vacsora

Egy klassz, gyümölcsös, késő nyári fogás, ami egy kis fehérbortól és egy nagy kanál vajtól lesz még finomabb. Ne sajnálj mellé egy nagy adag házi, szarvasgombás tagliatellét!

augusztus4., 12:52

Mustra