Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

A fentiek sorába tökéletesen illik ez a zöldbabos finomság, tiszta keto és semmi szénhidrát. Egészséges zölségekkel, aromás sonkával és pikáns sajttal készülő flamó, amit menőzős előételként és gyors vacsoraként is bevethetsz. A pecorino juhtejből készülő kemény sajtféle, ami helyett nyugodtan használd a kedvenc másik fajtát, ha ebből éppen nincs kézél otthon.

Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.
Egy kis besamellel klassz főétel lesz belőle.muratkoc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg zöldbab (friss vagy mirelit)
  • 20 dkg fekete-erdei sonka (pármait és serranót is használhatsz)
  • 1 bögre lereszelt pecorino sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel mindössze annyi dolgod van, hogy sós vízben megfőzöd a zöldbabot, majd jéghideg vízben kihűtöd. Ezek után jól megszórod sajttal, és a sonkaszeletekbe tekered. Előételnek is jó, de ha egy kevés besamellel és még többb sajttal összesütöd, klassz, gyors főétel lesz belőle. Ha nem ragaszkodsz a minimál összetevős változathoz, a babokat egy adag forró, fokhagymás vajon forgasd meg betekerés előtt, és akár egy kis pisztáciával is feldobhatod a fogást.

kapcsolódó Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen
Teszt: parmezánok a kamuparmezánok ellen

11 terméket kóstoltunk végig, sok mű és pár eredeti parmezán között ingáztattuk ízlelőbimbóinkat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Edd a rántott halat úgy, ahogy az angolok – fish and chips egyszerűen

Miért ne ehetenénk angolosan ezt a fogást, és ezúttal nem burgonyasalátával vagy franciasalátával tálalva?

december5., 16:12

Kapros zöldbableves – melegen és jéghidegen is finom

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári leves, de anélkül is remek és könnyű fogás a forró napokon.

2020. július2., 06:04

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Heti tunkolós: szaftos harcsapaprikás egyszerűen és gyorsan

Túrós csuszával lesz igazán finom ez a remek fogás, amit akár a karácsonyi asztalon is tálalhatsz, ha a család nem a halászlé rajongója.

december5., 06:24

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

Mustra