Még egy egészséges és gyors mexikói: spenótos quesadilla cheddarral

Amióta durum- és teljes kiőrlésű liszttel készült tortillalapok is beszerezhetők, nincs akadálya annak, hogy egy gyors és viszonylag egészséges mexikói melegszendvicset összedobjon az ember egy nagy adag fokhagymás spenóttal és egy aprócska falat (= gigaadag) érett, reszelt cheddarral.

Ha épp igyekszel odafigyelni a kalóriákra, kevés sajttal készítsd, és a spenót mellé kockázz bele még több zöldséget. Jól illenek hozzá a paradicsomkockák, vagy akár néhány szelet fahéjas, grillezett padlizsán. Ha utóbbival készíted, a sajtot akár hummuszra is cserélheted, így klassz keleti hangulatú ebédet dobhatsz össze maximum 10 perc alatt. 

Friss spenót is mehet bele.
Friss spenót is mehet bele.Geolee

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 1 bögre reszelt vörös cheddar
  • 15 deka fagyasztott spenótpüré
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál vaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 kisebb darab felkockázott, meghámozott paradicsom
  • 2 evőkanál majonéz (hummusszal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, és add hozzá a fokhagymát és a spenótot, majd önts alá fél-egy deci tejszínt. Hagyd egy keveset puhulni, közben sózd és borsozd, majd tedd félre a tölteléket. 

A tortillalapok közül kettőt kenj meg egy-egy kanál majonézzel, majd mehet rá a spenót, a sózott és borsozott paradicsomkockák, majd a sajt. Fedd le a másik lappal, és kevés olajon süsd addig, míg a lapok megpirulnak és a sajt is elolvad. (Egy tányér segítségével a legegyszerűbb megfordítani a quesadillákat a serpenyőben.)

Ha elkészült, friss paprikás tejföllel és jalapenokarikákkal tálalva teheted még mexikóibb hangulatúvá ezt a fogást. 

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

2020. szeptember25., 06:04

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

2021. május14., 10:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

2020. február29., 10:44

Mexikói hangulatban: nachos sok olvadt cheddarral és darált húsos raguval

A jalapenóval, sajttal és hússal megpakolt tortillalapok vagy csipszfalatok tökéletes vacsorává állnak a sütőben össze egy-egy pohár vörösbor mellé. Darált hús és olvadt sajt is van benne – tényleg már csak egy sajttortaréteg kéne a tetejére ahhoz, hogy ez legyen A Tökéletes Fogás.

2020. június6., 06:00

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Mustra