Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

Minden mexikói hangulatú kedvenced mehet bele.
Minden mexikói hangulatú kedvenced mehet bele.Robert Patrick Briggs

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 közepes darab tortillalap
  • 2 ek. Sriracha
  • 4 ek. tejföl
  • 30 deka darált sertéshús
  • 1 darab avokádó csíkokra vágva
  • 0.5 darab lime
  • 2 kanál paradicsomszósz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apóra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, kömény, oregánó, csili, kakukkfű, római kömény
  • 10 deka csemegekukorica
  • ízlés szerint jalapeño
Recept idők

Elkészítés:

A tortillalapokat pirítsd meg kissé száraz serpenyőben, és kend meg egy kevés tejföllel. 

Ezekre halmozd a kukoricát, a jalapeñót és a csípős szószt. A darált húsból és hagymákból egy kis olajon a fűszerekkel készíts sűrű ragut. Keverd hozzá a paradicsomszószt is. 

Az avokádót fűszerezd be, locsold meg egy kevés lime-mal, és azzal a tetején tálald a tostadákat. 

kapcsolódó 15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Avokádó-garnéla tostadas – néhány csepp lime-mal lesz igazán finom

Ez a tortillalapokba töltött gyors fogás jó eséllyel a kedvenced lesz, ha te is annyira szereted az avokádót, amennyire mi. Mivel a „tostada” szó pirítottat jelent, a ropogós alap fontos része ennek a fogásnak, így a legjobb, ha a tortillalapokat felhasználás előtt a serpenyőben vagy a sütőben alaposan megpirítod.

március31., 10:24

Fetával még a bruschetta is finomabb, mutatjuk, hogyan készítsd!

A fetának ezer arca van, és ha te is szereted salátában, érdemes megkóstolnod a pirítósod tetején is, olaszos fűszerekbe forgatott zöldségekkel.

szeptember16., 12:52

Ez a csilis kukoricaleves egy nagy adag jalapeñóval az igazi

Ez a jó kis mexikói hangulatú leves nem igényel semmilyen szakértelmet, akár kezdőként is könnyen össze tudod dobni. Egy nagy adag teljes kiőrlésű tortillalapból készült tortillacsipsszel a tetején klassz, lassú felszívódású levesbetéttel tálalhatod.

2020. február29., 10:44

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Mustra