Te is rajongod a rakott karfiolt? Mutatjuk, hogyan készítsd el pulykahúsból!

Nem lesz ebben semmi nehézség, egy jó kis rakott fogás könnyű változatát készítjük el. Sertéshús helyett pulykát használunk, a számolatlan reszelt sajtot pedig a tálaláskor hozzáadott aromás parmezán helyettesíti. Ezzel a kalóriatartalma úgy a háromnegyedére csökkent, viszont még mindig nagyon finom.

Tíz deka darált sertéshúsban annak zsírtartalmától függően legalább 200-250 kalória van, míg a pulykáé csak 150 körüli – alsó comb esetén pedig úgy 130. Minden rakott ételek koronájában, vagyis nagyjából 15-20 deka sajtban, pedig legalább 600 kalória van – ezt mind megspórolod majd, ha ebben a változatban készíted el ezt a klasszikust. Mutatjuk az egyik legegyszerűbb receptet. 

Barna rizzsel még egészségesebb.
Barna rizzsel még egészségesebb.JamieRogers1

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 25 deka előgőzölt barna rizs
  • 50 deka darált pulykahús
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 evőkanál parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Főzd meg a rizst és a rózsáira szedett karfiolt sós vízben. A forró olajra dobd a hagymakockákat, majd add hozzá a húst, sót és borsot, és süsd kifehéredésig. Ezek után elkezdheted rétegezni egy jénaiban a hozzávalókat. Keverd el a húst a rizzsel, majd jöhet a karfiol és a tejföl. 25 perc alatt süsd készre, majd langyosan tálald – ekkor add hozzá a parmezánt is.

Ha szívesen feldobnád valamivel, magyaros változatban ízesítsd a húst köménnyel, fokhagymával és pirospaprikával, de adhatsz hozzá olasz fűszereket, fokhagymát vagy tárkonyt is. 

kapcsolódó Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé
Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
15%
3999 Ft
3400 Ft
20%
3490 Ft
2792 Ft

Még több recept

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

június12., 11:24

Dobd fel a napot ezekkel a koreai karfiolszárnyakkal!

Igen, mi is tudjuk, hogy a karfiolnak általában nincs szárnya, ez a fogás a nevét inkább onnan kaphatta, hogy hunyorítva, messziről kissé úgy tűnik, mintha csirkeszárnyakat enne az ember.

2020. október31., 06:04

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

szeptember20., 12:52

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

A tojásos rizs a legegyszerűbb változatában a legfinomabb

Akár a délről maradt rizsből is összedobhatod vacsorára ezt a kicsit izgalmas, mégis nagyon egyszerű fogást. Ha mindkét fő alapanyagot szereted, jó, ha tudod, hogy együtt még finomabbak. Mint minden hasonló ételre, erre is vonatkozik, hogy maradékmentésre remekül alkalmas: mehet bele minden hűtőben árválkodó zöldségféle, ahogy a vizespohárban várakozó zöldfűszerek is.

szeptember22., 11:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

szeptember24., 12:52

Mustra