Egyszerű és nagyon finom: ilyen a tökéletes parmezános csirke

Nem véletlenül népszerű a világ több országában ez a parmezános, csirkés fogás. Teljesen jól eltelít, szénhidrátban szegény, és az olasz konyhát idézi – naná, hogy megkerestük a legegyszerűbb és legfinomabb receptjét!

És ha már a csirkehúsnál tartunk, tanuljunk is valamit: az effajta húsoknál minőségi osztálybesorolás alapján A és B minőség különíthető el. Elsősorban jó fejlettségű, telt izomzatú – minél több húsos részt – és kellő zsírréteget tartalmazó részeket kell a csirkének tartalmaznia ahhoz, hogy a jobbak közé kerüljön. Mi grilleztük a csirkét, hogy ne érje szó a ház elejét a panír miatt. Egy kis vegyes borssal ízesített cukknitészta tökéletes, diétás kísérő lehet mellette. 

Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.
Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 10 deka finomra reszelt parmezán sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó (összesen)
  • 2 doboz paradicsomkonzerv
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Egy kissé vajazd meg a csirkehúsokat, majd sózd és borsozd, és tedd a kontaktgrillbe őket.  

Néhány percig süljenek, addig öntsd a paradicsomkonzerveket egy kisebb jénaiba, vágd össze a paradicsomdarabokat, sózd és borsozd a keveréket. Erre jönnek majd az elkészült csirkeszeletek, amikre kanalazz egy kevés paradicsomot, utána mehetnek rá a mozzarellaszeletek is. Csak annyi ideig süsd ezek után, amíg a mozzarella elolvad, majd tálalás előtt add hozzá a parmezánt és a friss fűszereket. 

kapcsolódó Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás
Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás

Joghurttal, nyárson, levesben? Vajon hogyan készítik el a csirkét az oroszok? És milyen formában fogyasztják Puerto Ricóban?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

2021. szeptember5., 10:24

Rizses hús új szinteken: krémes, rizses csirkeegytál

Még egy remek rizses fogás, amiben az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészítheted belőle saját specialitásod a kedvenc hozzávalóiddal. Maradékmentésre is remek, ha épp gomba van otthon, abból is kerülhet bele, de nem lesz rosszabb a borsótól vagy a reszelt sajttól sem.

2021. szeptember24., 12:52

Különleges csirkeegytál datolyával és karamellizált citrommal

Ha imádod az izgalmas fogásokat, ezt a datolyás, keleti hangulatú csirkét próbáld ki. Nem is kell mellé bonyolult köret, egy bögre párolt rizs tökéletesen megteszi.

2021. szeptember1., 10:40

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

És a sajtos-csirkés pitét próbáltad már?

Sós változatban is finomak a piték, ebben ráadásul annyi hagyományos, ismert íz találkozik, hogy a legválogatósabbak is szeretni fogják. Ha így megunod, legközelebb bolognai raguval készítsd.

2021. szeptember3., 10:24

Mustra