Egyszerű és nagyon finom: ilyen a tökéletes parmezános csirke

Nem véletlenül népszerű a világ több országában ez a parmezános, csirkés fogás. Teljesen jól eltelít, szénhidrátban szegény, és az olasz konyhát idézi – naná, hogy megkerestük a legegyszerűbb és legfinomabb receptjét!

És ha már a csirkehúsnál tartunk, tanuljunk is valamit: az effajta húsoknál minőségi osztálybesorolás alapján A és B minőség különíthető el. Elsősorban jó fejlettségű, telt izomzatú – minél több húsos részt – és kellő zsírréteget tartalmazó részeket kell a csirkének tartalmaznia ahhoz, hogy a jobbak közé kerüljön. Mi grilleztük a csirkét, hogy ne érje szó a ház elejét a panír miatt. Egy kis vegyes borssal ízesített cukknitészta tökéletes, diétás kísérő lehet mellette. 

Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.
Ha grillezett csirkével készíted, kalóriákat spórolsz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkemellfilé
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 10 deka finomra reszelt parmezán sajt
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss bazsalikom és oregánó (összesen)
  • 2 doboz paradicsomkonzerv
  • 20 deka felszeletelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Egy kissé vajazd meg a csirkehúsokat, majd sózd és borsozd, és tedd a kontaktgrillbe őket.  

Néhány percig süljenek, addig öntsd a paradicsomkonzerveket egy kisebb jénaiba, vágd össze a paradicsomdarabokat, sózd és borsozd a keveréket. Erre jönnek majd az elkészült csirkeszeletek, amikre kanalazz egy kevés paradicsomot, utána mehetnek rá a mozzarellaszeletek is. Csak annyi ideig süsd ezek után, amíg a mozzarella elolvad, majd tálalás előtt add hozzá a parmezánt és a friss fűszereket. 

kapcsolódó Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás
Így eszik a csirkét a világ körül - 10 ínycsiklandó fogás

Joghurttal, nyárson, levesben? Vajon hogyan készítik el a csirkét az oroszok? És milyen formában fogyasztják Puerto Ricóban?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az egyszerű avokádó-cékla saláta tökéletes őszi köret lesz

Az avokádótól krémes, a céklától különleges ez a remek saláta, és naná, hogy mivel ősz van, egy kevés friss zöld alma és ropogós, pirított dió sem maradt ki belőle.

szeptember26., 12:52

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

Csirke naranccsal, kurkumával és édesköménnyel

Egy gyors csirkés ragu, ami egyáltalán nem unalmas, és a kurkumával egy állítólag több betegség megelőzésére jó szuperfood is kerül bele.

augusztus31., 10:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Céklás quesadilla olvadt sajttal és pármai sonkával

A céklában jóval több fantázia van annál, hogy egy cukros-ecetes öntetben búsuljon a menzák savanyúságrészlegénél. Nagyon egészséges, gyönyörű színe van és remekül fűszerezhető. Imádja az olasz és a mexikói fűszereket is, bebizonyítjuk!

szeptember27., 12:52

Mustra