Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Ha már a menzás, cukros változatnak élnek a földön kedvelői, akkor ennek a paradicsomlevesnek egyesen rajongói klubja lenne egy tökéletes világban. Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket. 

Egy kis bulgur még belefér.
Egy kis bulgur még belefér.Natalia Van Doninck

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 40 deka darált pulykacomb
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • a sütéshez napraforgóolaj

A leveshez

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab aprított vöröshagyma
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 10 deka bulgur
  • 1 liter alaplé
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat. 

A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel. 

 

Gyors olaszos paradicsomleves Gyors olaszos paradicsomleves

Legfeljebb tíz perc alatt készen van ez a laktató olaszos hangulatú paradicsomleves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek