Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Ha már a menzás, cukros változatnak élnek a földön kedvelői, akkor ennek a paradicsomlevesnek egyesen rajongói klubja lenne egy tökéletes világban. Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket. 

Egy kis bulgur még belefér.
Egy kis bulgur még belefér.Natalia Van Doninck

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz

  • 40 deka darált pulykacomb
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • a sütéshez napraforgóolaj

A leveshez

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab aprított vöröshagyma
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 10 deka bulgur
  • 1 liter alaplé
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat. 

A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel. 

 

kapcsolódó Gyors olaszos paradicsomleves
Gyors olaszos paradicsomleves

Legfeljebb tíz perc alatt készen van ez a laktató olaszos hangulatú paradicsomleves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy ellenállhatatlan leves: kókusztejes paradicsomleves barna rizzsel

Ha szereted a paradicsomlevest, akkor itt egy egészséges változat egy kevés kókusztejjel és egy adag egészséges barna rizzsel! Jó sok frissen őrölt színes borssal és petrezselyemmel a tetején az igazi.

2020. január23., 10:44

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Triplacsokis amerikai palacsinta – akár cukormentesen is készítheted

Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.

szeptember23., 11:24

Fűszeres padlizsánsaláta ázsiai hangulatban – köretként is bevetheted

A padlizsánsaláta úgy is tökéletes, ha az ember egy kis fokhagymával és joghurttal keveri el a grillezett és felkockázott szeleteket. És ha már van belőlük, miért ne lehetne a másik fele még ennél is izgalmasabb?

szeptember26., 11:24

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

szeptember27., 10:24

Mustra