Marokkói paradicsomleves friss petrezselyemmel és húsgombócokkal – plusz egy változat a kedvencünkre

Ha már a menzás, cukros változatnak élnek a földön kedvelői, akkor ennek a paradicsomlevesnek egyesen rajongói klubja lenne egy tökéletes világban. Különleges, tele van fűszerekkel és ízekkel, és nem mellékesen elég tartalmas is ahhoz, hogy egy könnyű vacsora legyen belőle a decemberi tömegelés fárasztó időszaka után.

Pulykából készítettük el, egy kevés bulgurral, így aztán teljesen dietetikuskompatibilis. Alacsony a kalóritartalma, lassan szívódik fel, és a sovány pulykahússal sem hergeljük a szakértőket. 

Egy kis bulgur még belefér.
Egy kis bulgur még belefér.Natalia Van Doninck

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 40 deka darált pulykacomb
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 1 csokor felaprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, fahéj, kurkuma
  • 2 nagy evőkanál liszt
  • a sütéshez napraforgóolaj

A leveshez

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab aprított vöröshagyma
  • 4 darab felaprított fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ízlés szerint koriander, fahéj, szerecsendió, só, bors
  • 10 deka bulgur
  • 1 liter alaplé
  • 3 darab meghámozott paradicsom
  • 2 kis doboz paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Egy keverőtálban gyúrd össze a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselyem felét és a fűszereket. (A másik fele tálaláskor fog kelleni.) Formázz belőle kis golyókat, forgasd meg őket kevés lisztben, majd forró olajban süsd ki a húsgolyókat. 

A leveshez puhítsd néhány percig a hagymákat a forró olajon, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló, a bulgurt is beleértve. (Ha szeretnéd, zellerrel, fehérrépával, sárgarépával is feldobhatod a levest.) 20 perc főzés után már tökéletes – tálald tényérokba, tedd mellé a húsgolyókat, és szórd meg friss petrezselyemmel. 

 

kapcsolódó Gyors olaszos paradicsomleves
Gyors olaszos paradicsomleves

Legfeljebb tíz perc alatt készen van ez a laktató olaszos hangulatú paradicsomleves.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Mustra