Már a Napkirály is ette – egyik vacsorájának ételsorában a teknősbékaleves mellett ürücomb és marhanyelvragu is szerepelt.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagyobb marhanyelv
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 darab babérlevél
- ízlés szerint só és bors
- 4 nagy evőkanál ecetes torma
- 1 nagyobb darab alma
- 1 teáskanál méz
- 1 fél mokkáskanál fehér bors
Elkészítés:
Az egészhez nem kell ügyesség, csak egy kis türelem. Tedd fel a nyelvet babérlevéllel, sóval és a hagymákkal annyi vízben főni, amennyi ellepi. Úgy 2 óra alatt megpuhul. Bőrözd le, majd tedd vissza, és hagyd, hogy a főzőlében hűljön ki.
Reszeld le az almát, keverd el a tormával, a mézzel és a fehér borssal, és ezzel kínáld a felszeletelt nyelvet.