Így lesz a zöldséglevesből valami tartalmas: zellerkrémleves reszelt almával és pirított, paprikás dióval

Ha szereted a zellert, ebben az almás-diós változatban készítsd el minden alkalommal, amikor egy tartalmas, de könnyű fogásra vágysz. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kis kéksajtot morzsolj az elkészült leves tetejére.

Illik ehhez minden az almaszeletektől a parmezáncsipszig, és ha az új évben csak nagyon könnyű vacsorákat ennél, ez a húsmentes leves lehet majd az egyik kedvenced. Van ebben minden, aminek örül a szervezeted: zöldség, friss alma és pirított magvak dobják fel ezt az egyébként alig fél óra alatt összedobható fogást. 

Már csak egy kis dió és alma kell rá.
Már csak egy kis dió és alma kell rá.Fotó: Fascinadora

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 2 kisebb szál felkarikázott fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze durvára tört dió
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagyobb alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 deci tejszín
  • 4 deci alaplé (leveskockával és vízzel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd 5 percig a zsiradékok keverékén a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Ezek után jöhet az alaplé – ebben főjön meg a zeller és a fehérrépa. Ha megpuhultak, add hozzá a barna cukrot, pürésítsd botmixerrel, és végül mehet hozzá a tejszín is. 

Amikor már nem túl forró, ízesítsd sóval és borrsal. 

A tetejére pirítsd meg a diót, forgasd meg a paprikában, és tálalás előtt, nagy lyukú reszelőn adj hozzá egy adag friss, édeskés almát is. Jól fog állni a meleg zelleres levesnek a fűszeres dió és a hideg édeskés gyümölcs.

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!
Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Ha ön is szereti a sült krumplit, de aggasztják a kalóriák, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Tovább »

Még több recept

Péksütemény, ami lassan szívódik fel: olívaolajos-köményes zabzsemlék

Lassan felszívódó, tartalmas péksüteményeket kapsz, amiket ráadásul kedved szerint fűszerezhetsz őrölt köménnyel, mézzel, de akár sülthagyma-kockákat vagy olívabogyót is keverhetsz bele.

január27., 11:24

Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

január28., 11:24

Vacsorára bőven elég ez a gazdag olasz leves barna rizzsel, tofuval és friss spenóttal

Ha épp nincs 45 perced a rizs megpuhítására, tálald helyette főtt csicseriborsó-konzervvel, azzal is tökéletes lesz.

január27., 09:23

Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis friss snidlinget, rozmaringot és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez az egyszerű fogáshoz.

január27., 10:44

Lehet a panír is egészségesebb: zabkorpával rántott zöldségek

Az egészséges alapanyagok nagy része olyasmi, amit hiába is próbálna meg az ember leimádkozni a család torkán. Ilyenkor szuper például a zabkorpa, ami egy rakás süteményben és a panírban jól működik.

január24., 11:24

Még egy ellenállhatatlan leves: kókusztejes paradicsomleves barna rizzsel

Ha szereted a paradicsomlevest, akkor itt egy egészséges változat egy kevés kókusztejjel és egy adag egészséges barna rizzsel! Jó sok frissen őrölt színes borssal és petrezselyemmel a tetején az igazi.

január23., 10:44

Mustra