Kifli és virsli új magasságokban: mézes mustáros hot dog ropogós sült hagymával és jalapenóval

Az igazán jó hot dognak, mint minden egyszerű, kevés összetevős ételnek, az a titka, hogy abból a kevésből minden alapanyag jó minőségű legyen. Egy jó roppanós virsli, a kedvenc mustárod és egy friss, házi kifli már tökéletes trió lehet, mi viszont még tovább mentünk: mézes mustárral és sült hagymával dobtuk fel a közönségkedvencet.

Ezzel az édeskés mustárral, a ropogós hagymával és az enyhén csípős paprikákkal egy kicsit mexikói hangulatú hot dogot készíthetsz, és úgy dobhatsz össze egy klassz, különleges szilveszteri vacsorát vagy újévi reggelit, hogy azzal csak annyi dolgod volt, hogy forró vízbe dobd a virsliket. 

Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.
Mexikói tuninggal is finom a forró kutya.Lew Robertson

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 virsli
  • 4 hot dog kifli
  • 1 fél bögre mustár
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 csésze ropogós sült hagymakocka
  • 1 fél mokkáskanál fehér bors
  • jalapenókarikák
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts vizet egy lábasban, és amikor már erősen gyöngyözve forr, tedd bele a virsliket, és hagyd benne 6 percen át (nem kell főzni).

Keverj szószt a mustárból, a mézből, a fehér borsból és a sóból.

Vagdosd be és vajazd meg a kifliket, és pirítsd meg őket a grillen vagy egy serpenyőben néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, kend meg mindkét oldalát a mustáros szósszal, majd szórd meg az egyik felét a ropogósra sült hagymakockákkal (nagyáruházakban kapható). Ebbe mehet a virsli és a tetejére a csípős jalapenókarikák. Ha még tovább fokoznád, szórd meg a hot dogokat reszelt sajttal, és pirítsd a sütő grillfokozatán 2-3 percig, amíg a sajt elolvad. 

 

Teszt: melyik a jó gyerekvirsli? Teszt: melyik a jó gyerekvirsli?

Leteszteltük a hazai gyerekvirsli kínálatot. Találtunk nagyon finomat, és nagyon jó összetevőlistásat, mondjuk nem egy termékben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

A virsli a leveseknek is jól áll: tejszínes burgonyaleves grillezett virslivel

Ha egy egyszerű levessel indítanád a szilveszteri buli utáni másnapot, ez a sűrű burgonyaleves a roppanós virslikarikákkal tökéletes választás lehet.

2020. január2., 09:20

Ez a jó kis virslis tésztasaláta szilveszterkor és az új év első napján is remek fogás

Persze hogy a legjobb a házi, gyúrt változat, de ha egy tésztavacsoráról maradt még két adag hideg penne, adj neki új ízeket egy kevés forró vízzel, meleg vajjal, virslivel és ezzel a klassz, mézes-mustáros szósszal.

2020. december31., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek