Ebből a legegyszerűbb a legfinomabb: gyors padlizsánkrém rozskenyérrel

A padlizsános kenyérfeltétnek egy vagon receptje van, de az a helyzet, hogy a legyszerűbb is tökéletes. A padlizsánkrém, ha lusta változatban készítjük, néhány perc alatt megvan, és éppolyan finom, mint a sütőben, hosszú ideig készülő verziója.

Mi szeletenként, néha csak félbevágva dobjuk a padlizsánt a kontakgrillbe két sütőpapír közé, hogy a végén csak kikanalazzuk a percek alatt megpuhult zöldséget, és egy kevés hagymával, fokhagymával és friss majonézzel tegyünk felejthetetlenné az egyik legtökéletesebb vacsorát. 

Négy kisebb adag lesz belőle.
Négy kisebb adag lesz belőle.simona flamigni

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 negyed vöröshagyma
  • 1 kisebb csésze majonéz
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd egy kontaktgrillbe az elfelezett, kissé megolajozott padlizsánt két sütőpapír közé, és adj neki 10 percet. Zárd le a sütőt, és hagyd benne addig, amikor már 740 fokról lehűl úgy 630-ra, és már meg tudod fogni. Ez idő alatt is puhul. 

Kanalazd a héjából az aprítógépbe a padlizsán húsát, majd dobd hozzá a többi összetevőt, és keverd simára. Pirított rozskenyérrel a legfinomabb. 

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

2021. július27., 10:20

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

2020. október24., 06:04

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek