Vegán csokiszalámi kávéval és olajos magvakkal – desszertként és energiaszeletként is tökéletes

Ha marad karácsonyról egy kevés magféle, annak tökéletes helye lesz ebben a finomságban, ami nassként és szuper energiaszeletként is megállja a helyét egy-egy olyan napon, amikor nem sok időd van összedobni valami bonyolultabbat.

Az egészhez ráadásul nem kell más, csak egy aprítógép és egy-két óra a hűtőben, és a végeredmény egy gazdag, extra csokis finomság, aminek ízét a kávé és a só hozza ki igazán. Mehet bele az összes aszalvány és mag, ami karácsony után megmaradt, a csoki és a kókuszolaj hidegen klasszul összetartja majd az egészséges falatokat.

Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.
Olyan, mint a hagyományos, csak egészségesebb.

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 nagy bögre magkeverék
  • 1 csésze puha aszalt szilva
  • 1 adag presszókávé
  • 1 nagy evőkanál puha kókuszolaj
  • 6 deka vegán csoki
  • 1 mokkáskanál
  • 3 csapott evőkanál kakaópor
  • 0.5 deci forró víz
  • 3 csapott evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Nem vegán változatban az elfogyasztásra váró csokimikulásoknak is tökéletes helye lehet ebben a finomságban, amit percek alatt összedobhatsz, ha van egy aprítógéped. 

Csak daráld össze a gépben a magvakat és a szilvát a kakaóval, az sem baj, ha maradnak nagyobb darabok. Öntsd a forró vizet és a kávét az apróra tört csokira egy bögrébe, majd mehet hozzá a kókuszolaj és a só is. Ha ezek szépen elolvadtak, add a magkeverékhez a folyékony, csokis löttyöt, keverd el az egészet a cukorral, és formálj belőle egy rudat sütőpapír segítségével. Néhány óra a hűtőben, és már szeletelheted is. 

Ha nem találsz vegán csokit, dupla adag kókuszvajat használj, ha pedig szereted a rum aromáját, abból is tehetsz bele egy kiskanálnyit. 

 

Rumos csokiszalámi: ez az eredeti olasz változat Rumos csokiszalámi: ez az eredeti olasz változat

Mégis mi az a csokiszalámi? Lehet, hogy elsőre bizarrnak hangzik, pedig egy isteni finom és nagyon kreatív kivitelezésű édességről van szó, amely biztosan mosolyt csal a barátok és a családtagok arcára.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

2021. június13., 10:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek