Így lesz a hétköznapi fogás ünnepi: sertés cordon bleu pármai sonkával, érett cheddar-ral és lilaburgonya-pürével

Habár imádjuk Gordon Ramsay-t , ennek a fogásnak a neve még mindig Cordon bleu és nem Gordon, főleg nem blue. Ettől függetlenül valóban csak hús, krumpli és egy kis sajt, na de milyenek!

A neve végül is tök mindegy, a legjobb, hogy egy ismert ételünk kap ünnepi ruhát az érett sonkaszeleteknek és az aromás sajtnak köszönhetően. Ha válogatós vendégeket vagy gyerekeket is vendégül látsz, és biztosra akarsz menni, ezt készítsd el nekik! Nem is kell hozzá más, csak egy jó adag vajas-tejszínes burgonyapüré egy kis szerecsendióval.

Hú de falnánk!
Hú de falnánk!Fotó: xalanx

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz

  • 60 deka karajszeletek
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 szelet cheddar sajt
  • zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírozáshoz
  • ízlés szerint só és bors

A körethez

  • 80 deka lilaburgonya
  • 1 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket midkét oldalukon, sózd és borsozd őket, majd mehet a közepére 2 szelet sonka és egy szelet sajt. (Mérettől függően két hússzeletből is készítheted.) Forgasd a lisztbe a szorosan becsomagolt szeleteket, tűzd össze fogpiszkálóval, majd panírozd duplán a tojással és a morzsával. Süsd őket készre bő, közepesen forró olajban. 

A lilaburgonyát főzd meg és még melegen pürésítsd, majd mehet hozzá a vaj, a tejszín és ízlés szerint só, bors és szerecsendió. Kicsit hamarabb megfő, mint a hagyományos burgonya, de az íze ugyanolyan finom, főleg az olvadós sajttal és aromás sonkával töltött hússzeletek mellett. 

Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová
Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová

Szalvéta, evőeszközök, rendelés, borravaló... Mutatjuk, mire figyelj!

Tovább »

Még több recept

Rajtad nem fog ki a vegán karácsony – puha fahéjas csigák, narancsos cukormázzal

A vegánok nem csak répát esznek uborkával – ennek az életmódnak is megvannak a maga bűnös élvezetei. Már aki szerint bűnös, szerintünk inkább csak nagyon-nagyon finom.

2019. december18., 09:24

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

Íme a vörös bársony torta egyszerű, vendégváró változatban!

2019. december17., 10:42

Ha már csak egy kevés húsos ragu maradt otthon, készüljön belőle rakott káposzta jó sok tejföllel

A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?

április1., 06:04

A németek tudják, mi a jó: marcipános stollen

Egy szuper téli desszert, ami nagyon sokáig eláll.

2019. december20., 10:44

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Mustra