Így lesz a hétköznapi fogás ünnepi: sertés cordon bleu pármai sonkával, érett cheddar-ral és lilaburgonya-pürével

Habár imádjuk Gordon Ramsay-t , ennek a fogásnak a neve még mindig Cordon bleu és nem Gordon, főleg nem blue. Ettől függetlenül valóban csak hús, krumpli és egy kis sajt, na de milyenek!

A neve végül is tök mindegy, a legjobb, hogy egy ismert ételünk kap ünnepi ruhát az érett sonkaszeleteknek és az aromás sajtnak köszönhetően. Ha válogatós vendégeket vagy gyerekeket is vendégül látsz, és biztosra akarsz menni, ezt készítsd el nekik! Nem is kell hozzá más, csak egy jó adag vajas-tejszínes burgonyapüré egy kis szerecsendióval.

Hú de falnánk!
Hú de falnánk!xalanx

Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz

  • 60 deka karajszeletek
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 szelet cheddar sajt
  • zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírozáshoz
  • ízlés szerint só és bors

A körethez

  • 80 deka lilaburgonya
  • 1 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket midkét oldalukon, sózd és borsozd őket, majd mehet a közepére 2 szelet sonka és egy szelet sajt. (Mérettől függően két hússzeletből is készítheted.) Forgasd a lisztbe a szorosan becsomagolt szeleteket, tűzd össze fogpiszkálóval, majd panírozd duplán a tojással és a morzsával. Süsd őket készre bő, közepesen forró olajban. 

A lilaburgonyát főzd meg és még melegen pürésítsd, majd mehet hozzá a vaj, a tejszín és ízlés szerint só, bors és szerecsendió. Kicsit hamarabb megfő, mint a hagyományos burgonya, de az íze ugyanolyan finom, főleg az olvadós sajttal és aromás sonkával töltött hússzeletek mellett. 

kapcsolódó Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová
Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová

Szalvéta, evőeszközök, rendelés, borravaló... Mutatjuk, mire figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Kókuszos halcurry – gyors, nyári fogás, amiben a kedvenc zöldségeid is elférnek

Percek alatt összedobható, igazán különleges és nagyon finom fogás, ami a téli esték mellett nyáron is tökéletes.

július29., 10:44

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Mustra