Fitneszkarácsony és extra gyors receptek – 5 különleges ünnepi menüsor

Szeretnénk segíteni abban, hogy az ünnepek előkészületei nyugodtan teljenek, ezért időben mutatunk néhány ünnepi ételsort, amelyek segíthetnek az idei karácsonyi menü megtervezésében.

E heti összeállításunkban gondoltunk azokra, akik spórolnának a kalóriákkal, és azokra is, akik gyorsan szeretnének valami nagyon finomat készíteni, sőt van ötletünk arra az esetre is, ha idén nem tudsz túl sokat költeni a karácsonyi menüre.

Karácsony a világ körül

Az alábbi ételsorban olyan alapanyagokból szemezgettünk, amelyeket a világ más országaiban fogyasztanak ünnepekkor. A finnek a füstölt lazacot szeretik, az angolok pedig ki nem hagynák az isteni mince pie-t, az extra édes, aszalt gyümölcsös, konyakos karácsonyi édességet.


Fitneszkarácsony

Vannak, akik az ünnepek ideje alatt is igyekeznek vigyázni a vonalaikra. Nekik egy könnyű, de különleges fehérboros levessel készültünk, hozzá hideg pulykasülttel, sült hallal és finom rumos gyümölcszselével. Alacsony kalóriatartalom mellett is lehetnek a fogások különlegesek és karácsonyi hangulatúak, már mutatjuk is, hogyan.

Olcsó, de menő karácsonyi fogások

Nem minden évben alakulnak úgy az ünnepek, hogy drága alapanyagokból tudjunk főzni. Alábbi menüsorunk olcsó, mégis finom recepteket ajánl a karácsonyi ünnepekre.

Szupergyors karácsonyi fogások

Rengeteg étel van, amihez sok előkészület és néhány óra főzés kell, mert akkor lesz igazán tökéletes a végeredmény. Ám van egy csomó remek finomság, ami hagy élni, és alig fél óra alatt elegáns, nem mindennapi ételsorként kerül az asztalra. Mutatunk ezekből is néhányat.


„Aznap már meg sem mozdulok” menüsor

Hiánypótló összeállítással készültünk azoknak, akik 24-én már egy fakanalat sem hajlandók felemelni, inkább pihennének és élveznék a többiek társaságát. Ebben az ételsorban csak olyan fogások vannak, amiket előző nap is elkészíthetsz, és tálaláskor már csak melegíteni kell.

Oszd meg másokkal is!
Mustra