Francia karácsony: konyakos libamájpástétom aszalt gyümölcsökkel

A krémes és sós libamáj az édeskés konyakos gyümölcsökkel tökéletes kombináció. Ha menő előételt szeretnél, vagy elegáns, de laktató vacsorát, ezt a fogást vedd elő!

Szuper egyszerű fogás ez, amivel könnyen sikert arathatsz. Nem is kell nagyon más a tálaláshoz, csak egy zacskó natúr sós keksz, vagy friss, pirított kalácsszeletek. Karácsonyi változatban sütikiszúrókkal formára vághatod a hozzá kínált kenyereket, így még ünnepibb hangulatú lesz az asztal. 

Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.
Mehet a tetejére vörösáfonya-püré is.Redaco

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre aszalt gyümölcsök vegyesen, összevágva
  • 1.5 deci konyak
  • 70 deka libamáj
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket áztasd be a konyakba, legalább egy fél órára. 

A libamájat tisztítsd meg az erektől és 90 fokos sütőben süsd úgy másfél órán át. Ha megsült, öntsd le a zsírját, utána mixeld össze a májat. Ekkor a zsírjából is adhatsz hozzá néhány kanállal, hogy krémesebb legyen. Sózd és borsozd meg, keverd bele a gyömölcsöket, majd kerüljön egy kisebb jénaiba. Akár aszalt vörösáfonya-pürével is készítheted, ekkor egy bögre áfonyát áztass a konyakba, pürésítsd egy óra után, kicsit sózd és borsozd, majd kend a tálba tett pástétom tetejére. 

Ha valamit készítenél mellé, az vajban sült birs legyen, amit kockákra vágva hagyj puhulni a sütőben egy órán át egy kis sóval, barna cukorral és szegfűszeggel. 

 

 

Karácsonyi receptek: libamáj-terrine házilag

A libamáj az egyik legkülönlegesebb és legdekadensebb luxusfinomság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek