Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Kalácsban vagy édes zsömlében is érdemes kipróbálnod ezt a burgert. Mini változatban akár egy bulin is szuper fogás lehet, de praktikus csinovnyikburgerként is tökéletes: jól csomagolható és hidegen is finom, vagyis simán elviheted az irodába is.

A pikáns és a sós kecskesajt az édeskés-bazsamecetes hagymalekvárral verhetetlen.

Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!
Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!Fotó: Savushkin

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 édes zsömle vagy minikalács
  • 5 lilahagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint vaj
  • rukkola
  • 2 kecskesajtszeletek
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a lilahagymalekvárt. Szeleteld fel a hagymákat, majd karamellizálj 1-2 evőkanál cukrot, aztán mehet az egész a tetejére egy jó nagy evőkanál vajjal. Sózd és borsozd. Amikor már sűrű és kissé krémes, mehet bele a rozmaring és egy kevés balzsamecet is. 

Vajazd meg a zsömleszeleteket és grillezd néhány percig. Ezek után mehet rájuk a rukkola, a kecskesajtszeletek és egy jó adag a lilahagymalekvárból. Nem is kell hozzá más, de ha tovább turbóznád, egy kis majonézzel és paradicsomszeletekkel teheted meg. 

A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább »

Még több recept

Vérnarancs-avokádó saláta kecskesajttal és fenyőmaggal – ezt próbáld ki, ha szereted a különlegességeket!

Nem kell megijedned attól, hogy gyümölcsöket használj alapvetően sós salátákban, mert azok pont ezektől a friss, édes-savanykás falatoktól lesznek még izgalmasabbak.

2020. február12., 11:44

Cukormentes kekszekkel is készítheted ezt a meggyes sajttortapohárkrémet

Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.

január17., 06:04

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

2020. augusztus7., 06:04

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

2020. október21., 06:16

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.