Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Kalácsban vagy édes zsömlében is érdemes kipróbálnod ezt a burgert. Mini változatban akár egy bulin is szuper fogás lehet, de praktikus csinovnyikburgerként is tökéletes: jól csomagolható és hidegen is finom, vagyis simán elviheted az irodába is.

A pikáns és a sós kecskesajt az édeskés-bazsamecetes hagymalekvárral verhetetlen.

Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!
Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!Fotó: Savushkin

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 édes zsömle vagy minikalács
  • 5 lilahagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint vaj
  • rukkola
  • 2 kecskesajtszeletek
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a lilahagymalekvárt. Szeleteld fel a hagymákat, majd karamellizálj 1-2 evőkanál cukrot, aztán mehet az egész a tetejére egy jó nagy evőkanál vajjal. Sózd és borsozd. Amikor már sűrű és kissé krémes, mehet bele a rozmaring és egy kevés balzsamecet is. 

Vajazd meg a zsömleszeleteket és grillezd néhány percig. Ezek után mehet rájuk a rukkola, a kecskesajtszeletek és egy jó adag a lilahagymalekvárból. Nem is kell hozzá más, de ha tovább turbóznád, egy kis majonézzel és paradicsomszeletekkel teheted meg. 

A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább »

Még több recept

A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Ünnepnap a vegáknak és azoknak, akik gyakrabban ennének valami egészségeset.

2019. október24., 09:20

Levendulás-citromos linzer – ezért érdemes rászokni az ötórai teázásra

Rendszeres gondozás mellett egy levendulabokor akár 20-25 évig is élhet, és különösebben nagy odafigyelést sem igényel, így ha van egy kis kerted, nagyon érdemes adni neki egy esélyt.

július12., 06:04

Mediterrán hangulatban: joghurtfagyi gesztenyemézzel és friss mentalevelekkel

Ha még tovább mennél, egy kevés cukorral felvert tejszínhabhoz adj citromhéjat és egy kevés limoncellót, és ezzel tálald egy kehelyben.

július10., 06:04

Könnyű vacsora vagy fullos köret: Őszi lencse tökkel és kecskesajttal

Az édeskés tök a pikáns kecskesajttal olyasmi, amit mindenkinek ki kellene próbálnia.

2019. október21., 11:24

Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

július12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.