4 tipikus, amerikai fogás, amivel nem lehet mellényúlni

Még hogy az Egyesült Államoknak nincs konyhaművészete? Na jó, művészetnek talán nem nevezhetjük, de gyorsaságban, egyszerűségben például ők a bajnokok. Az alábbi négy recept azokra az esetekre tökéletes, amikor egy-egy olyan fogást szeretnél, ami gyorsan elkészül és a legválogatósabbakat is meggyőzi.

Az Egyesült Államok gasztronómiája inkább egyszerűségéről és nyitottságáról híres, és persze az adagok méretéről. Talán nem is a legegészségesebbek a fogásaik, mégis akad néhány olyan népszerű desszert és főétel, amit tőlük vettünk át. Az USA ételeivel nem nagyon lehet mellényúlni. Kivéve talán akkor, ha egy francia séfet hívsz vacsorára.

Banánkenyér    

banánkenyér egyáltalán nem a helyiek banánrajongása miatt lett népszerű, hanem a sütőpor és a világgazdasági válság kirobbanása vezetett ahhoz, hogy mára az egyik legnépszerűbb édesség lett. Az alábbi receptben egy klasszikus banánkenyér elkészítését olvashatod, amihez citrusos cukormázat készítettünk.

Sajtos makaróni   

A sajtos makaróni tökéletes alternatívája a magyar klasszikus tejfölös-sajtos tésztának. Egy jó adag érett cheddar sajttal és egy finom pohár burgundival tökéletes vacsora lehet ősszel. Ha feldobnád valami egészségessel, akkor egy kis pirított, paprikás-köményes dió is mehet a tetejére.

Coleslaw

Az amerikai káposztasaláta kakukktojás a sorban, mert annak ellenére, hogy a tengerentúlon vált népszerűvé, mára kiderült, hogy holland feljegyzésekben bukkantak rá először a receptjére. Ettől függetlenül ez az édeskés-majonézes saláta tökéletes kísérője lehet vörös húsoknak, de hamburgereket és szendvicseket is feldobhatsz vele.

Sütőtökpite   

A sütőtökpite az egyik legjobb dolog, ami a sütőtökkel történhet. E heti receptünkben azt mutattuk meg, hogy a krémes, sütőtökös és tejszínes töltelék nemcsak süteményben, hanem pohárkrémben is megállja a helyét.

Mustra