Az Egyesült Államok gasztronómiája inkább egyszerűségéről és nyitottságáról híres, és persze az adagok méretéről. Talán nem is a legegészségesebbek a fogásaik, mégis akad néhány olyan népszerű desszert és főétel, amit tőlük vettünk át. Az USA ételeivel nem nagyon lehet mellényúlni. Kivéve talán akkor, ha egy francia séfet hívsz vacsorára.
Banánkenyér
A banánkenyér egyáltalán nem a helyiek banánrajongása miatt lett népszerű, hanem a sütőpor és a világgazdasági válság kirobbanása vezetett ahhoz, hogy mára az egyik legnépszerűbb édesség lett. Az alábbi receptben egy klasszikus banánkenyér elkészítését olvashatod, amihez citrusos cukormázat készítettünk.
Sajtos makaróni
A sajtos makaróni tökéletes alternatívája a magyar klasszikus tejfölös-sajtos tésztának. Egy jó adag érett cheddar sajttal és egy finom pohár burgundival tökéletes vacsora lehet ősszel. Ha feldobnád valami egészségessel, akkor egy kis pirított, paprikás-köményes dió is mehet a tetejére.
Coleslaw
Az amerikai káposztasaláta kakukktojás a sorban, mert annak ellenére, hogy a tengerentúlon vált népszerűvé, mára kiderült, hogy holland feljegyzésekben bukkantak rá először a receptjére. Ettől függetlenül ez az édeskés-majonézes saláta tökéletes kísérője lehet vörös húsoknak, de hamburgereket és szendvicseket is feldobhatsz vele.
Sütőtökpite
A sütőtökpite az egyik legjobb dolog, ami a sütőtökkel történhet. E heti receptünkben azt mutattuk meg, hogy a krémes, sütőtökös és tejszínes töltelék nemcsak süteményben, hanem pohárkrémben is megállja a helyét.