A francia bundás kenyér tulajdonképpen egy édesség, amihez csak ürügy a reggel

Ez a reggeli fogás hagyományosan egy édes bundáskenyér tejjel, tojással és fahéjjal, ami elegáns változatban tejszínnel is készülhet, kalácsból. Akár eperlekvárral és mogyoróvajjal is megtölthetsz és összesüthetsz két szeletet.

Ha reggelente édességet szeretnél enni, csak találj egy egyszerű desszertet, amit bárhol a világon ettek már a nap kezdetén, és így bármikor lesz kifogásod a reggeli gasztrobűnözésre. Kezdheted a francia bundáskenyérrel, majd holnap reggelizel valami egészségeset. 

Ez a három szelet pont elég is lenne.
Ez a három szelet pont elég is lenne.JMichl

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 6 szelet toastkenyér
  • 2 tojás
  • 1 deci tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 teaskanál vaníliakivonat
  • 0.5 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a tojást, a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy tálban, mártogasd meg benne a kenyérszeleteket. Olvassz vajat egy serpenyőben, majd süsd készre a kenyereket 1-1 perc alatt. Frissen a legfinomabb, de langyos sütőben még egy fél órán át melegen tudod tartani.

Juharsziruppal és sós vajjal igazán autentikus. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek