Ha reggelente édességet szeretnél enni, csak találj egy egyszerű desszertet, amit bárhol a világon ettek már a nap kezdetén, és így bármikor lesz kifogásod a reggeli gasztrobűnözésre. Kezdheted a francia bundáskenyérrel, majd holnap reggelizel valami egészségeset.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 nagy evőkanál vaj
- 6 szelet toastkenyér
- 2 tojás
- 1 deci tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 teaskanál vaníliakivonat
- 0.5 mokkáskanál só
Elkészítés:
Keverd össze a tojást, a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy tálban, mártogasd meg benne a kenyérszeleteket. Olvassz vajat egy serpenyőben, majd süsd készre a kenyereket 1-1 perc alatt. Frissen a legfinomabb, de langyos sütőben még egy fél órán át melegen tudod tartani.
Juharsziruppal és sós vajjal igazán autentikus.