Ha reggelente édességet szeretnél enni, csak találj egy egyszerű desszertet, amit bárhol a világon ettek már a nap kezdetén, és így bármikor lesz kifogásod a reggeli gasztrobűnözésre. Kezdheted a francia bundáskenyérrel, majd holnap reggelizel valami egészségeset.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 nagy evőkanál vaj
- 6 szelet toastkenyér
- 2 tojás
- 1 deci tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 teaskanál vaníliakivonat
- 0.5 mokkáskanál só
Elkészítés:
Keverd össze a tojást, a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy tálban, mártogasd meg benne a kenyérszeleteket. Olvassz vajat egy serpenyőben, majd süsd készre a kenyereket 1-1 perc alatt. Frissen a legfinomabb, de langyos sütőben még egy fél órán át melegen tudod tartani.
Juharsziruppal és sós vajjal igazán autentikus.
Igazi luxusreggeli ráérősöknek és fogyókúraelleneseknek, plusz tuti tipp, ha utálja az égett olajszagot.
Tovább olvasom