A francia bundás kenyér tulajdonképpen egy édesség, amihez csak ürügy a reggel

Ez a reggeli fogás hagyományosan egy édes bundáskenyér tejjel, tojással és fahéjjal, ami elegáns változatban tejszínnel is készülhet, kalácsból. Akár eperlekvárral és mogyoróvajjal is megtölthetsz és összesüthetsz két szeletet.

Ha reggelente édességet szeretnél enni, csak találj egy egyszerű desszertet, amit bárhol a világon ettek már a nap kezdetén, és így bármikor lesz kifogásod a reggeli gasztrobűnözésre. Kezdheted a francia bundáskenyérrel, majd holnap reggelizel valami egészségeset. 

Ez a három szelet pont elég is lenne.
Ez a három szelet pont elég is lenne.Fotó: JMichl

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 6 szelet toastkenyér
  • 2 tojás
  • 1 deci tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 teaskanál vaníliakivonat
  • 0.5 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a tojást, a tejet, a sót, a cukrot, a vaníliát és a fahéjat egy tálban, mártogasd meg benne a kenyérszeleteket. Olvassz vajat egy serpenyőben, majd süsd készre a kenyereket 1-1 perc alatt. Frissen a legfinomabb, de langyos sütőben még egy fél órán át melegen tudod tartani.

Juharsziruppal és sós vajjal igazán autentikus. 

Luxusreggeli: töltött bundás kenyér
Luxusreggeli: töltött bundás kenyér

Igazi luxusreggeli ráérősöknek és fogyókúraelleneseknek, plusz tuti tipp, ha utálja az égett olajszagot.

Tovább »

Még több recept

Vacsorára is tökéletes: tejszínes bundás kenyér sütőben hideg prosciuttofalatokkal

Egy kevés savanyított zeller vagy bazsalikomos-balzsamecetes koktélparadicsom elég mellé köretnek.

június14., 06:00

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Villámgyors mikrós bundás kenyér – kedvencünk megúszós változatban

Az igazi persze a klasszikus bundás kenyér, ám ha annál sürgősebb a helyzet, és beéred egy bögrényi adaggal, készítsd el a mikrós verziót, ami édes és sós változatban, ráadásul kaláccsal is működik.

szeptember5., 06:04

Akár baconszeletekkel is tuningolhatod: bundás kenyér banánnal és mogyoróvajjal

Ha te is a tengerentúl méltán híres, ám annál furább gasztronómiájának rajongója vagy, pakold meg baconnel, locsold meg juharsziruppal, és nevezd ki a mait csalónapnak!

május2., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.