Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Különleges, mégsem túl költséges előétel vagy menő köret lehet a borban főtt körte, amit ha nagyon elegánsak akarunk lenni, akkor egy kevés crème fraîche-sel tálalhatunk. A francia konyha tejterméke édeskésebb, tartalmasabb, mint a mi tejfölünk, remekül illik a kicsit fanyar körtéhez.

Fűszeres gyümölcsraguval az igazi.
Fűszeres gyümölcsraguval az igazi.Fotó: Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 1 pohár víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab citromhéjszalag
  • 1 darab fahéjrúd
  • 1 csésze áfonya
  • 4 darab Bosc körte
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban forrald össze a körtén kívül az összes hozzávalót. Amikor forró, vedd lejjebb a lángot. Alacsony hőfokon párold meg benne nagyjából 10 percen át a megtisztított gyömölcsöket.

Ha elkészült, vedd le a tűzről a lábost, hagyd lagyosra hűlni benne a körtéket. 

A megmaradt főzőléből és gyümölcsökből a végén egy kanál étkezési keményítővel és egy kis borssal finom, fűszeres ragut készíthetsz hozzá. Egy kis francia crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

 

Körtés-mandulás rusztikus pite
Körtés-mandulás rusztikus pite

Egyszerű omlós tészta, amit megpakolhatunk bármilyen gyümölccsel, aztán a szélét visszahajtjuk rá.

Tovább »

Még több recept

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

augusztus11., 06:04

Ha csak egy gyors, vega szendvicset ennél, készíts pitákat fűszeres csicseriborsóval!

Nem érdemes lebecsülnünk a csicseriborsót: fűszeresen, egy kevés hideg joghurttal tökéletes a házi piták közepén.

augusztus13., 06:00

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

július3., 06:04

Ünnepi előétel finn hangulatban: vérnarancsos füstölt lazac rukkolával és gránátalmás öntettel

Jöhet néhány falat izgalmas saláta előételnek? Könnyű vacsoraként? Ebédre a munkahelyeden?

2019. november21., 12:00

Szuper előétel lesz: Füstölthal-kocsonya kaporral és céklával

Szuper, ha van időd egy nagy adag friss halból a hagyományos módon készíteni halkocsonyát, ám mi most annak az expressz változatát mutatjuk meg.

2019. december3., 10:40

Krémes sárgadinnyeszósz friss házi tésztához – ennek nagyon érdemes egy esélyt adnod

Mi mással, mint friss, hideg sonkaszeletekkel és zöldborssal tálaltuk.

augusztus12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.