A tökhummusz, a hagyományos mártogatós édeskés, őszi verziója

Az egyik legjobb dolog, ami a zöldségekkel történhet, egy kis hummuszborítás, ha már dobostortát nem lehet belőlük készíteni. Ez egy tökös változat, ami annak ellenére, hogy édeskésebb a hagyományos verziónál, valamivel kevesebb kalóriát tartalmaz annál adagonként.

Az elkészítése annyiból áll, hogy csinálsz egy adag eredeti hummuszt, majd feldobod egy adag gyönyörű, narancssárga sült tökkel.

Ha marad belőle, keverd össze egy adag meleg, főtt rizzsel és egy kanál vajjal, grillezz mellé egy szelet csirkecombot rozmaringgal, így egyszerűen készíthetsz különleges vacsorát. Füstölt paprikaporral még finomabb.

GettyImages-1050715910
wmaster890

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 csészényi főtt vagy sült tök összetörve
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál agavészirup
  • ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika (lehet csípős vagy füstölt is)
  • 1 csipet fahéj
  • 2 evőkanál tökmag a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tedd az összes összetevőt (a tökmag kivételével) egy aprítógépbe, és keverd egészen simára. Ha a hummusz egy kicsit sűrű lett, vékonyítsd egy kevés olívaolajjal vagy citromlével. Kóstold meg, ízesítsd sóval és borssal. Tedd át egy tálba, majd szórd meg a paprikaporral és a pirított tökmaggal.

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb hummusz?
Teszt: melyik a legfinomabb hummusz?

Mint kiderült, hummusz és hummusz között jelentős különbségek lehetnek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Gyors, vega muszaka kecskesajttal – ugyanolyan tökéletes, mint a hagyományos, görög változat

Vegetáriánus változatban is ugyanolyan finomat eszel, mintha Dimitra néni személyesen rétegezte volna neked valahol Görögországban.

2020. január3., 10:40

Ez a nyári citromos-sült fokhagymás hummusz sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat

A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.

2020. augusztus12., 06:04

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

2020. január3., 12:00

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Mustra