Gyerekkel a Szigeten? Simán!

Nem áll meg az élet azután sem, hogy megszületnek a gyerekek, és ezt jól tudják a Sziget Fesztivál szervezői is, ezért a korábbi évekhez hasonlóan idén is rengeteg programmal várják a családokat.

A Sziget története során több olyan generáció tagjai felnőttek már, akik tinédzserként végigbulizták a fesztivált, és szívesen visszatérnek szülőként is a gyerekekkel. Szerencsére a Sziget lehetőséget biztosít arra is, hogy úgy kapcsolódjunk ki és szórakozzunk, hogy közben minőségi időt tölthetünk a családunkkal.

Egy kicsit több szervezést igényel, mintha csak a haverokkal ugranánk ki egy napra

Ha eldöntöttük, hogy szitizent faragunk a gyerekekből, fontos tisztában lenni azzal, hogy a fesztivál 11 éves kor alatt ingyenes, ennél idősebb gyerekek számára azonban teljes árú jeggyel kell számolni. Ha a kint töltött idő nagy részét nem sorbaállással töltenénk, mindenképp érdemes valamennyi étellel és itallal is készülni. Egy maximum 2,5 literes palackban gond nélkül bevihetünk bármilyen alkoholmentes innivalót.

Ennyit a gyakorlati infókról, nézzük, idén milyen lehetőségek közül válogathatnak a legfiatalabb szigetelők:

Hungarikum Village

A Hungarikum falu idén újra a Hajógyári-szigetre varázsolja a magyar vidéket. Az idei év témája a sokszínű hagyomány, ennek keretein belül pedig különböző kézműves mesterségekkel, népi játékokkal, ételekkel és italokkal ismerkedhetünk meg. A délutánok folyamán pedig akár még egy-egy magyar néptánc lépéseit is elsajátíthatjuk, természetesen a legjobb magyar népzenét játszó zenekarok társaságában.

ArtZone

Az ArtZone leginkább a képző- és iparművészet iránt érdeklődő fesztiválozókat várja különböző workshopokkal és kiállításokkal. A foglalkozások keretein belül készíthetünk komplett vacsorát, egyedi táskát, cukrosüveget, de elkészíthetjük a kalózkonyha fontos ételét, a Hard Tracket is. A részletes programot azért mindenképp érdemes átböngészni indulás előtt.

Biztos, hogy minden korosztály megtalálja a helyét a fesztiválon
Biztos, hogy minden korosztály megtalálja a helyét a fesztiválonrepublica / Getty Images Hungary

Vándor Vurstli

Múltidéző házi vidámpark, vásári szórakoztatás, jókedv és varázslat – ezeket nyújtja a Karzat Színház. Célba dobás, célba lövés, bűvész, bábszínház, jósok és jövendőmondók, zsonglőrök, artisták és Németország legkisebb óriáskereke varázsol el minket idén is.

Élőszobor-bajnokság

Bármelyik délután belefuthatunk a Vándor Vurstli melletti sétaúton a mozdulatlanság legprofibb művészeibe, akik azért érkeznek hozzánk a világ minden tájáról, hogy a 12 legmenőbb produkciót a szitizenek is megnézhessék.

Sétáló utcaszínházak

Rengeteg meglepő produkció vár ránk ebben az évben is a fesztiválon. Az utcaszínházaknak köszönhetően simán előfordulhat, hogy egyszer csak egy törzsi rituálé vagy egy hatalmas mobil parti közepén találjuk magunkat, éppen akkor, amikor a legkevésbé számítanánk rá.

A legkisebbeknek érdemes lehet beruházni egy szuper zajvédőre is
A legkisebbeknek érdemes lehet beruházni egy szuper zajvédőre isJohnFScott / Getty Images Hungary

Luminárium – Daedalum

A Daedalum egy 19, tojásformájú kupolából álló labirintus. Ha bemerészkedünk, két teljesen egyedi, csak ebben az épületben látható részletet figyelhetünk meg: egy káprázatos, szivárványszínű fát és egy tágas, a római Pantheon által ihletett termet. Az áttetsző elemeket a kupolák csúcsain úgy tervezték meg, hogy apró prizmaként szivárványos fényjátékot hozzanak létre.

HangolÓra

A HangolÓra keretein belül rengeteg hangszerrel ismerkedhetünk meg, emellett sokat ki is próbálhatunk. Ha mindig is arról álmodoztál, hogy egyszer a gyerek üljön majd a dobok mögött, miközben te téped a húrokat, ezt a programot nektek találták ki!

Ha van rá lehetőség, érdemes a kisebbeket is kivinni a Szigetre, hiszen ez még úgy is hatalmas élményt jelent az egész család számára, ha a gyerekre való tekintettel már az esti koncertek előtt hazamentek. Arról nem is beszélve, hogy egész biztos, ő lesz a legmenőbb a suliban, amikor szeptemberben elmeséli a többieknek, hogy együtt szigeteltetek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra