10 éves a valaha készült legrosszabb magyar film

Előre is bocsánatot kérek. Tényleg kellemetlenül érzem magam, fészkelődöm, és nem is tudom, hogyan kezdjek bele.

De meg kell emlékeznünk róla, pontosan azért, amiért minden rossz dologról megemlékezünk: hogy ne történhessen még egyszer ilyen. Tíz éve próbáljuk takargatni Magyarország filmtörténetének szégyenfoltját, azt a pontot, amit látva Dugovics Titusz még a török nélkül is levetné magát Nándorfehérvár falairól. 

És azt is összeszedtük, mi másra jó az Álom.net, ha már filmként elhasalt.

Mert hát ez nem film

Hogy ez a film a pokol legmélyebb bugyrában fogja végezni, az nemcsak az én véleményem, hanem például az IMDb értékelése is, amely jelen esetben 2 a 10-ből, ennél rosszabb értékelés pedig csak igen kevés született. Nem mintha a PORT.hu-n (2,2/10) vagy a Kritikus Tömegen (1,2/5) jobban szeretnék. Mondjuk ki bátran, hogy mindenki hallja, nehogy a jövőben valamikor is készüljön hasonló: az Álom.net nem film, hanem egy balga forgatókönyvvel, borzalmas rendezéssel és technikai megoldásokkal operáló, kínzásra alkalmas, Tajgetoszra rendeltetett botrány.

Labancz Lilla és barátnői affektálását, az amerikai környezetet másoló hamis sztorit, a dobhártya-károsító zenét nem lehet nagyon bírni. Azaz „nincs bírás vele” .

A hivatalos mozielőzetes végén van egy rövid jelenet, amelyikben az egyik mellékszereplő azt mondja: „hát ebből országos botrányt csinálunk”, majd a narrátor öblös hangja jelzi előre ennek a híres-nevezetes botránynak a pestisszerű terjedését: „és ezt mindenki látni fogja”. Igen, végül is az Álom.net ismert lett, de attól, hogy a valaha készült legrosszabb film, amit mindenki gyűlöl.

Akkor mire jó, ha már van?

Elkészült, és ha már fiatalok tucatjai invesztálták bele az energiájukat, reménykedve, hogy a mű dobbantó lesz nekik a nagybetűs életbe, akkor találjunk neki valami értelmet.

10 éves, így sebtiben összeszedtünk 10 olyan dolgot, aminek a kapcsán még hasznára lehet valakinek az Álom.net, ha már filmként megbukott.

  • A következő Voyager-szondával el lehetne küldeni azoknak az idegen fajoknak, akik le szeretnék igázni a Földet. Ez a videóanyag tökéletes arra, hogy meggyőzzük őket: inkább induljanak el a másik irányba.
  • A nagymama viktoriánus kori vázája helyett ki lehet tenni a nappaliba, hogy egy esetleges veszekedés esetén ne az törjön, hanem a Labancz Lillával ékesített DVD-borító szakadjon.
  • Ha a dugipénzedet akarod elrejteni családtagjaid elől, tedd csak be az Álom.net DVD-dobozába, soha senki nem fog hozzányúlni. Minden bizonnyal a betörők sem.
  • Ha az ablakod a hibás konstrukció miatt lejt, és folyamatosan becsukódik, az Álom.netnél zseniálisabb ablaktámaszt nem találhatsz.
  • Mit gondolsz, milyen lehet egy rab élete a fegyházban? Embert próbáló. Ezért sokszor szökni akarnak, lázadni, amiért büntetést kapnak. Javaslatom tehát: legyen ez a büntetés az, hogy meg kell nézniük egy nap háromszor N. Forgách Gábor fércművét.
  • Ugyanígy javaslom a rendőrségnek, hogy vallatóeszközként vessék be. Persze ki tudja, lehet, hogy már használják is: „Uram, a nyújtógép se segített, és a tüzes köveken is lépkedett.” „Akkor jöjjön az X terv…” „De uram, a múltkor is halálközeli…” „Csak csinálja, tizedes.”
  • Ha netán bent ragadnál egy szobában/toronyban/bárhol, ahonnan a segélykiáltásod nem ér el a legközelebbi emberhez, használd a nap tükröződését a DVD-lemezen, és adj le morzejeleket. Nem kell törődnöd azzal, hogy összemaszatolod a kedvenc filmedet, az Álom.net úgyse fog többé bekerülni a lejátszóba.
  • Ha szereted az extravagáns dekorációkat, akkor ez neked szól: fogd az összes Álom.net DVD-lemezt, törd össze vagy vágd szét, majd ragaszd fel egy tálkára a darabkákat borítóval lefele, és máris kész a fali dísztányérod, ami különleges fényekben fog csillogni. Ezen a linken lehet még szemezgetni.
Ha nem szeretnél többé egy DVD-t lejátszani, íme a tökéletes felhasználási lehetőség
Ha nem szeretnél többé egy DVD-t lejátszani, íme a tökéletes felhasználási lehetőséghowcrafteasily.blogspot.com
  • Ha a gyereked nem kel fel időben (hétfő) reggelente, javaslom az Álom.net lejátszását (opcionálisan) 6:27-kor, hogy 6:45-kor pont az a rész menjen teli erőből, amikor Labancz Lilla videoüzenetet küld a barátnőinek nyávogó fejhangon, értékelhetetlen grimaszokkal sipítozva: „Csajok! Itt mindenki olyan bunkó, haza akarok menni! Segíccsetek, S.O.S.!” Garantált, hogy felébred a lurkó.
  • Ha egy elpusztíthatatlan meteorit közelít a Föld felé, és tudod, hogy hamarosan meg fogsz halni, tedd be a filmet, szenvedd végig, hogy hozzászokj a végzetes fájdalomhoz, amit a becsapódás okoz majd.

Ha pedig nem láttál még DVD-t frizbiként működni, akkor pedig tudod, mi a dolgod.

Oszd meg másokkal is!
Mustra