Itt a legfrissebb előrejelzés arról, ki kerül a Vastrónra!

Mesterséges intelligencia segítségével a müncheni Műszaki Egyetem diákjai kifejlesztettek egy algoritmust, amely segít megjósolni, hogy ki marad életben a Trónok harca utolsó részében.

A Science Alert beszámolója szerint az algoritmus nemcsak azt tudja kiszámítani, hogy kik azok a szereplők, akik a legtovább életben maradnak, de arra is van tippje, hogy ki lesz Westeros ura vagy úrnője.

(Vigyázz! A teljes sorozatra nézve erős spoilerveszély!)

Mindenkinek jutott hely az algoritmusban

Az algoritmus honlapja egy igazi aranybánya a lelkes rajongók számára, hiszen a halál kockázatának mértéke mellett rengeteg infót találhatunk több mint 2000 szereplőről.

De nézzük, miről árulkodnak az adatok?

A legrosszabb kilátások előtt Bronn áll, aki megvédte Tyrion Lannistert a kivégzéstől, de Gregor Clegane és Sansa Stark esélyei sem tűnnek sokkal jobbnak.

A 99,1 százalékos túlélési eséllyel Daenerys Targaryen áll a legközelebb a trónra kerüléshez. Az algoritmus szerint a trónra mindenképp egy nemesi származású, házas nő fog kerülni, a sárkányok anyja pedig tökéletesen illik ebbe a képbe.

Szerinted ki lesz a tuti befutó?
Szerinted ki lesz a tuti befutó?Shutterstock

Az algoritmust annyira profin rakták össze, hogy külön elemzi a szereplők könyv- és filmbéli korát, túlélési esélyeit, valamint azt, hogy mekkora a valószínűsége az illető trónra kerülésének.

Hihetetlenül hangzik, de volt, hogy az algoritmus bevált, hiszen a hatodik évad előtt pontosan megjósolta Havas Jon feltámadását. „Annak ellenére, hogy a Trónok harca szereplőinek túlélési esélyeit vizsgáló algoritmus egy fantáziavilágból származó adatokra támaszkodik, a való életben is alkalmazzák ezeket a technikákat” – mondja Guy Yachdav egyetemi oktató. Az algoritmus segítségével a rákos betegek túlélési esélyeit, valamint az egyes kezelések hatékonyságát vizsgálják.

Szerinted ki ülhet az évad végén a Vastrónra?

Néhány hét múlva kiderül, hogy mennyire voltak pontosak a Trónok harcával kapcsolatos előrejelzések, addig pedig brace yourself!

Oszd meg másokkal is!
Mustra