Gyerekkoromban szinte nem volt olyan szülinapi zsúr, ahol a csokitorta mellett ne került volna még Fanta szelet is az asztalra. Iklódi Dóra, gasztroblogger és Sallay Fanni, a Cakeshop Budapest alapítójának a segítségével ezt a retro desszertet új formában, mégpedig kehelyben készítettük el, ráadásul cukormentesen, hogy bűntudatmentesen élvezhessük.
Hozzávalók
A csokis morzsához
- 200 g teljes kiőrlésű liszt -
- 100 g fehér búzaliszt -
- 200 g vaj vagy margarin -
- 100 g xilit -
- 1 ek kakaópor -
- 1 db tojás sárgája -
- 1 ek hideg víz -
- 200 g teljes kiőrlésű liszt -
A túrókrémhez
- 300 g túró -
- 100 g xilit -
- 100 g vaj -
- 1 db kezeletlen citrom héja -
- 200 g teljes kiőrlésű liszt -
A Fanta réteghez
- 400 ml Fanta narancs zéró üdítőital -
- 40 g cukormentes vaníliás pudingpor -
- 3 ek xilit -
- 200 g teljes kiőrlésű liszt -
A csokis morzsához
- 200 g teljes kiőrlésű liszt -
Elkészítés:
Vegyítsd el a liszteket a kakaóporral és a xilittel, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a tojás sárgáját, és ha szükséges, akkor a vizet is. Gyors mozdulatokkal gyúrj sima felületű gombócot, tekerd fóliába, majd tedd a hűtőbe 30 percre pihenni. Közben készítsd el a túrókrémet. Verd habosra a xilitet a vajjal, majd add hozzá a túrót és a citrom lereszelt héját.
A tésztát a pihentetés után reszeld egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd meg 10-12 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, hűtsd langyosra, majd morzsold a poharak aljára. Kanalazd a morzsaréteget a túrókrémre, majd láss hozzá a Fanta réteg elkészítéséhez.
Keverd el a pudingport és a xilitet néhány evőkanálnyival a Fanta narancs zéróból, a többi Fantát forrald fel, majd add hozzá a pudingport. A krém pár perc alatt besűrűsödik. Amint kész, még melegen és egyenletesen oszlasd el a túrós réteg tetején. Tálalás előtt érdemes 1-2 órát hűtőben pihentetni.