Gyerekkoromban szinte nem volt olyan szülinapi zsúr, ahol a csokitorta mellett ne került volna még Fanta szelet is az asztalra. Iklódi Dóra, gasztroblogger és Sallay Fanni, a Cakeshop Budapest alapítójának a segítségével ezt a retro desszertet új formában, mégpedig kehelyben készítettük el, ráadásul cukormentesen, hogy bűntudatmentesen élvezhessük.
Hozzávalók
A csokis morzsához
- 200 g - teljes kiőrlésű liszt
- 100 g - fehér búzaliszt
- 200 g - vaj vagy margarin
- 100 g - xilit
- 1 ek - kakaópor
- 1 db - tojás sárgája
- 1 ek - hideg víz
- 200 g - teljes kiőrlésű liszt
A túrókrémhez
- 300 g - túró
- 100 g - xilit
- 100 g - vaj
- 1 db - kezeletlen citrom héja
- 200 g - teljes kiőrlésű liszt
A Fanta réteghez
- 400 ml - Fanta narancs zéró üdítőital
- 40 g - cukormentes vaníliás pudingpor
- 3 ek - xilit
- 200 g - teljes kiőrlésű liszt
A csokis morzsához
- 200 g - teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés:
Vegyítsd el a liszteket a kakaóporral és a xilittel, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a tojás sárgáját, és ha szükséges, akkor a vizet is. Gyors mozdulatokkal gyúrj sima felületű gombócot, tekerd fóliába, majd tedd a hűtőbe 30 percre pihenni. Közben készítsd el a túrókrémet. Verd habosra a xilitet a vajjal, majd add hozzá a túrót és a citrom lereszelt héját.
A tésztát a pihentetés után reszeld egy sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd meg 10-12 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, hűtsd langyosra, majd morzsold a poharak aljára. Kanalazd a morzsaréteget a túrókrémre, majd láss hozzá a Fanta réteg elkészítéséhez.
Keverd el a pudingport és a xilitet néhány evőkanálnyival a Fanta narancs zéróból, a többi Fantát forrald fel, majd add hozzá a pudingport. A krém pár perc alatt besűrűsödik. Amint kész, még melegen és egyenletesen oszlasd el a túrós réteg tetején. Tálalás előtt érdemes 1-2 órát hűtőben pihentetni.
A recept kőbe van vésve, de megmutatjuk!
Tovább olvasom