Karácsonyi süti: rénszarvasos isler

Nem csak enni, adni is jó ezt a bohém szarvasos sütit.

Az isler az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény: a lekvárral töltött, omlós tésztakorongokat csokival áthúzva szinte mindenki szereti, és nagy előnye, hogy sokáig eláll, így jó előre elkészíthető.

Ehhez a klasszikushoz most egy jópofa és nagyon egyszerű díszítési ötletet mutatunk: lehet vele menőzni céges karácsonyi buliban, családi ebéden, de egyenként, celofánba csomagolva még akár apró ajándék is lehet belőle.

Hozzávalók:

Díszítés

  • 40 gramm fehér csokoládé
  • 1 kocka étcsokoládé
  • 20 darab piros cukordrazsé (pl.Smarties)
Recept idők

Először is készítünk egy adag islert.

Elkészítés:

A díszítés menete:

1. Miután az islereket egyenként csokoládéba mártottuk, mindegyikre helyezünk egy-egy piros cukordrazsét, amíg még friss a csokoládébevonat. Ezek lesznek az orrok. Az islereket ezután hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul a bevonat.

2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó végén icipici lyukat vágunk, és ezzel megrajzoljuk az agancsokat és a szemek alját az agancsok alá. Ismét hűtőbe tesszük az islereket, míg a fehér csoki meg nem szilárdul.

3. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, aminek a végét levágjuk. Ezzel készítjük el a szemgolyókat, tehát egy-egy picit pöttyöt teszünk a szemek fehércsokis alapjára. Ismét hűtjük, míg az étcsokipöttyök meg nem szilárdulnak.

Mustra