Karácsonyi süti: rénszarvasos isler

Nem csak enni, adni is jó ezt a bohém szarvasos sütit.

Az isler az egyik legnépszerűbb karácsonyi sütemény: a lekvárral töltött, omlós tésztakorongokat csokival áthúzva szinte mindenki szereti, és nagy előnye, hogy sokáig eláll, így jó előre elkészíthető.

Ehhez a klasszikushoz most egy jópofa és nagyon egyszerű díszítési ötletet mutatunk: lehet vele menőzni céges karácsonyi buliban, családi ebéden, de egyenként, celofánba csomagolva még akár apró ajándék is lehet belőle.

Hozzávalók:

Díszítés

  • 40 gramm fehér csokoládé
  • 1 kocka étcsokoládé
  • 20 darab piros cukordrazsé (pl.Smarties)
Recept idők

Először is készítünk egy adag islert.

Elkészítés:

A díszítés menete:

1. Miután az islereket egyenként csokoládéba mártottuk, mindegyikre helyezünk egy-egy piros cukordrazsét, amíg még friss a csokoládébevonat. Ezek lesznek az orrok. Az islereket ezután hűtőbe tesszük, míg meg nem szilárdul a bevonat.

2. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és egy nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó végén icipici lyukat vágunk, és ezzel megrajzoljuk az agancsokat és a szemek alját az agancsok alá. Ismét hűtőbe tesszük az islereket, míg a fehér csoki meg nem szilárdul.

3. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, aminek a végét levágjuk. Ezzel készítjük el a szemgolyókat, tehát egy-egy picit pöttyöt teszünk a szemek fehércsokis alapjára. Ismét hűtjük, míg az étcsokipöttyök meg nem szilárdulnak.

Még több recept

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.