6 gyönyörű spanyol város, ami őszi kiránduláshoz is tökéletes

Nincs is jobb, mint pár ruhadarabot összedobni egy kabinbőröndbe, és néhány napra kicsekkolni a megszokott életünkből. Mutatunk hat spanyol várost, ahonnan biztosan olyan szép napsütéses élményekkel térsz haza, amikre jó lesz a hideg téli estéken visszagondolni.

Meghosszabbítanád a nyarat? Pattanj fel egy repülőre az egyik őszi hétvégén, és utazz el valamelyik hangulatos spanyol városba! Garantált strandidőt persze nem ígérhetünk, de mediterrán hangulatot és lazaságot mindenképp. Mutatjuk a kedvenc spanyol célpontjainkat, amik ősszel ugyanolyan jók - ha nem jobbak -, mint nyaralószezonban.

Barcelona

Egy ilyen válogatásból természetesen nem hiányozhat Katalónia fővárosa, Barcelona. Míg nyáron általában végeláthatatlanul hömpölyög a tömeg a Ramblán, és lehetetlenül hosszúak a sorok például a Sagrada Familiánál, addig ősszel - télen meg pláne - sokkal kellemesebb az itt bámészkodó embermennyiség. Ha autentikus barcelonai élményre vágysz, távolodj el a tengerparttól és a központtól, és fedezd fel inkább a Grácia-negyedet!

Barcelona, Grácia-negyed
Barcelona, Grácia-negyedFotó: Shutterstock

Madrid

Fekvése miatt a spanyol főváros amúgy sem az a klasszikus nyaralócélpont, őszi városnézéshez viszont egyenesen tökéletes! A hatalmas Retiro parkban csónakázhatsz, mókusokkal barátkozhatsz, és az egyetlen, ördögöt ábrázoló köztéri szobrot is megnézheted. Innen pár lépésnyire találod a legnagyobb művészeti múzeumokat: a Pradót, a Reina Sofíát és a Thyssen-Bornemisza gyűjteményt. Érdekes még a Királyi palota gazdagon díszített termeivel, és az egyiptomi templom, a Templo de Debod is. Vacsorára irány a Mercado de San Miguel gourmet piaca, utána pedig buli és bárvizitek hajnalig a trendi Malasana-negyedben!

Gran Vía, Madrid
Gran Vía, MadridFotó: Shutterstock

Toledo

Madridtól gyorsvasúttal csak fél óra a gyönyörű fekvésű Toledo. Mór stílusú pályaudvarára megérkezni már önmagában nagy élmény. Utána kicsit megizzaszt ugyan a hegynek felfelé menetelés, míg eléred az óvárost, de a macskaköves utcák, a folyóvölgyre nyíló kilátás, a zsidó negyed hangulata, és a város messze földön híres mennyei marcipánja minden fáradozásért kárpótol majd.

Toledo
ToledoFotó: Shutterstock

Segovia

A kétezer éves akvadukttal és tündérpalotára hajazó kastéllyal büszkélkedő Segovia Madridtól csak egy óra busszal, így akár egynapos kirándulásnak is tökéletes a fővárosból átruccanva. De bájos óvárosa, remek éttermei (a város specialitása a sült szopós malac), és az itt uralkodó nyugalom miatt akár egy lazítós hétvége helyszíneként önmagában is megállja a helyét.

Segovia
SegoviaFotó: Shutterstock

Malaga

Bár a Costa del Sol fővárosaként emlegetett város fekvése miatt a nyaralók kedvence is lehet, annyi látványosság van itt és a környéken, hogy akkor is érdemes eljönni, ha már nincsen strandidő. Botanikus kert, Picasso múzeum, római kori színház, rengeteg butik és tapas bár, szépen felújított jachtkikötő, és a város fölött magasodó Alcazaba mór erődítmény mind-mind érvek amellett, hogy vegyél egy repjegyet ide a következő hónapokban.

Malaga botanikus kertje
Malaga botanikus kertjeFotó: Shutterstock

Granada

Malagából kocsival másfél, tömegközlekedéssel két óra alatt juthatsz át Granadába. És hogy miért érdemes ide elutaznod? Azért, mert a világörökség részét képező lenyűgöző mór épületegyüttest, az Alhambrát egyszer az életben mindenkinek látni kell! Az elképesztően szép, erődítményt, palotát és üde kerteket magába foglaló Alhambrával egy egész napig elleszel, utána fedezd fel a város más részeit is: a fehérre meszelt falú házairól nevezetes Albaicín-negyedet, a Plaza Nueva körüli tapas bárokat, és egy flamenco estre is feltétlen válts jegyet! 

Alhambra
AlhambraFotó: Shutterstock

Valami másra vágysz? Itt írtunk róla, hol vár még nyaralóhangulat ősszel is:

Mustra