A majonéznél nincs gyomorforgatóbb trutymó - szerinted sem?

Úgy tűnik, vannak páran, akik tényleg mindennél jobban utálják a majonézt: van, aki már az internet előtti korokban „Mondj nemet a majonézre!” matricák postázásával múlatta az időt.

Charles Memminger először csak indulatos cikkeket írt egy hawaii lapba, a 80-as években azonban majonézellenes csoportot is alakított: 10 dollárért „hivatalos” bizonyítványokat állított ki és „Mondj nemet a majonézre!” matricákkal látta el a tagokat.

Egy hawaii szenátor később Barack Obamát is megajándékozta egyébként egy ilyen bizonyítvánnyal. A „majonéz-összeesküvésről” filmet forgató utálkozókat felkereső Huffington Post kiderítette, milyen sötét emlékek állnak a gyűlölködés hátterében.

Mi nem nagyon látjuk mi benne az undi, de van, aki gyűlöli
Mi nem nagyon látjuk mi benne az undi, de van, aki gyűlöliFotó: Shutterstock

Majonézmentes övezet

Obama asszisztensének külön meg kellett győződnie róla az elnöki kampányok során, hogy minden szendvics és hotelreggeli majonézmentes-e, ami természetesen Memminger hideg, utálattal teli szívét is megmelengette:

Obamát ma is a kevés jó ízlésű elnökeink egyikeként tartom számon - áradozott az újságíró.

„Öklendezve ugrottam fel az asztaltól”

Az „Utálom a majonézt!” névre hallgató Facebook csoport egyik tagja, a villamosmérnök Victor Lachint például egy traumatikus gyerekkori élmény hatására csatlakozott a csoporthoz. Ő 1966 óta utálja a majonézt. 66-ban ugyanis egy barátjánál uzsonnázott épp, amikor egy ármánykodó anya mogyoróvajas-lekváros szendvics helyett egy majonézes-sonkás förmedvénnyel lepte meg a mit sem sejtő kisfiút.

Hát van szíve az anyának, aki ilyet ad egy gyámoltalan kisfiúnak?
Hát van szíve az anyának, aki ilyet ad egy gyámoltalan kisfiúnak?Fotó: Shutterstock

A mogyoróvajra és lekvárra számító Victornak bizonyára nem volt könnyű visszaemlékeznie a horrorisztikus élményre:

Majonéz szivárgott a kenyérhéjak közül. A nyelvemet és az összes érzékszervemet elöntötte az olajos, kénes trutymó… Öklendezve ugrottam fel az asztaltól - így Victor.

A hozzávalókkal nincsen semmi baj

A csoport egy másik tagja, a tojássárgáját, az olajat és a savas összetevőket külön-külön gond nélkül elviselő nővér, Damara Hutchins állítólag egy tepsi sütihez hozzáadott egyetlen evőkanálnyi majonéz jelenlétét is megérzi.

Csak egy kanálnyi
Csak egy kanálnyiFotó: Shutterstock

A 2015-ben létrehozott csoport egyik alapítója, Gabe Golan azt mondja, őt is meglepte a kevés, de annál aktívabb tag reakciója. A csoport tagjai gyakran az össze fehéres, majonézre emlékeztető mártás és öntetet elkerülik egyébként, nehogy véletlenül tőrbe csalják őket, a szendvicseiket pedig kizárólag mustárt és ketchupot raknak. Arra a kérdésre, miért utálják a majonézt, a következő érvekkel álltak elő a csoport tagjai:

  • „Úgy néz ki, mint a genny.”
  • „Fáj tőle a fejem és hányingerem van a szagától.”
  • „Ami fehér, az általában rohad és gusztustalan. A hullámok habja is fehér. Te habot eszel ebédre?”

Te megeszed?

  • IMÁDOM A MAJONÉZT! 375
  • Ehető. 140
  • Soha! Ki kéne vágnom a nyelvemet! 37
  • Előbb innék kénsavat! 16
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.