A majonéznél nincs gyomorforgatóbb trutymó - szerinted sem?

Úgy tűnik, vannak páran, akik tényleg mindennél jobban utálják a majonézt: van, aki már az internet előtti korokban „Mondj nemet a majonézre!” matricák postázásával múlatta az időt.

Charles Memminger először csak indulatos cikkeket írt egy hawaii lapba, a 80-as években azonban majonézellenes csoportot is alakított: 10 dollárért „hivatalos” bizonyítványokat állított ki és „Mondj nemet a majonézre!” matricákkal látta el a tagokat.

Egy hawaii szenátor később Barack Obamát is megajándékozta egyébként egy ilyen bizonyítvánnyal. A „majonéz-összeesküvésről” filmet forgató utálkozókat felkereső Huffington Post kiderítette, milyen sötét emlékek állnak a gyűlölködés hátterében.

Mi nem nagyon látjuk mi benne az undi, de van, aki gyűlöli
Mi nem nagyon látjuk mi benne az undi, de van, aki gyűlöliShutterstock

Majonézmentes övezet

Obama asszisztensének külön meg kellett győződnie róla az elnöki kampányok során, hogy minden szendvics és hotelreggeli majonézmentes-e, ami természetesen Memminger hideg, utálattal teli szívét is megmelengette:

Obamát ma is a kevés jó ízlésű elnökeink egyikeként tartom számon - áradozott az újságíró.

„Öklendezve ugrottam fel az asztaltól”

Az „Utálom a majonézt!” névre hallgató Facebook csoport egyik tagja, a villamosmérnök Victor Lachint például egy traumatikus gyerekkori élmény hatására csatlakozott a csoporthoz. Ő 1966 óta utálja a majonézt. 66-ban ugyanis egy barátjánál uzsonnázott épp, amikor egy ármánykodó anya mogyoróvajas-lekváros szendvics helyett egy majonézes-sonkás förmedvénnyel lepte meg a mit sem sejtő kisfiút.

Hát van szíve az anyának, aki ilyet ad egy gyámoltalan kisfiúnak?
Hát van szíve az anyának, aki ilyet ad egy gyámoltalan kisfiúnak?Shutterstock

A mogyoróvajra és lekvárra számító Victornak bizonyára nem volt könnyű visszaemlékeznie a horrorisztikus élményre:

Majonéz szivárgott a kenyérhéjak közül. A nyelvemet és az összes érzékszervemet elöntötte az olajos, kénes trutymó… Öklendezve ugrottam fel az asztaltól - így Victor.

A hozzávalókkal nincsen semmi baj

A csoport egy másik tagja, a tojássárgáját, az olajat és a savas összetevőket külön-külön gond nélkül elviselő nővér, Damara Hutchins állítólag egy tepsi sütihez hozzáadott egyetlen evőkanálnyi majonéz jelenlétét is megérzi.

Csak egy kanálnyi
Csak egy kanálnyiShutterstock

A 2015-ben létrehozott csoport egyik alapítója, Gabe Golan azt mondja, őt is meglepte a kevés, de annál aktívabb tag reakciója. A csoport tagjai gyakran az össze fehéres, majonézre emlékeztető mártás és öntetet elkerülik egyébként, nehogy véletlenül tőrbe csalják őket, a szendvicseiket pedig kizárólag mustárt és ketchupot raknak. Arra a kérdésre, miért utálják a majonézt, a következő érvekkel álltak elő a csoport tagjai:

  • „Úgy néz ki, mint a genny.”
  • „Fáj tőle a fejem és hányingerem van a szagától.”
  • „Ami fehér, az általában rohad és gusztustalan. A hullámok habja is fehér. Te habot eszel ebédre?”

Te megeszed?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek