Megbüntethetnek Ibizán, ha törölközővel foglalod a helyed a strandon

Pénzbe kerülhet, ha reggeltől estig matracokkal, törölközőkkel és felfújható állatokkal/mitikus lényekkel foglalja valaki a helyét a parton.

A kellemetlenkedő (és az utcán szexelő) turistákat száműző mallorcai Magaluf után Ibiza is szeretne fellépni a partokat ellepő, és a legjobb helyeket sokszor egész napra lefoglaló turisták ellen. A jövőben tehát nem árt majd odafigyelni a strandon, Cullerához és Gandiához hasonlóan ugyanis itt is büntetést kell majd fizetnie azoknak, akik óriási, felfújható unikornisokkal foglalják le a legjobb helyeket - írja a Daily Mail.

Unikornisok haza!

A helyiek panaszlevelei említést tesznek egy étterem-tulajdonosról is, aki minden reggel kipakol a partra egy matracot, egy méretes napernyőt és egy hatalmas felfújható egyszarvút. Ő az étterme előtt ácsorgó és a tengert kitakaró strandolókat próbálja távol tartani az éjfélig kinn hagyott kellékekkel.

Strand Ibizán
Strand IbizánShutterstock

„Csak ne rugdalózzanak itt nekünk!”

A partot labirintussá változtató és a „homokot is szétrúgó” turisták és pofátlan éttermesek miatt a rendőrséghez forduló helyiek valószínűleg el is érik, amit akarnak, az illetékesek ugyanis már fontolgatják is az aljas helyfoglalókat kordában tartásra vonatkozó intézkedések bevezetését.

Mások is szemtelenkednek egyébként arrafelé, egyre több olyan olcsó ibizai szállás jelenik ugyanis meg a neten, amely erkélyeken felhúzott emeletes ágyakkal és egyéb hasonlóan furmányos ötletekkel próbál pénzt kicsalni a kevésbé tehetős turisták zsebéből.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek