Eldőlt, hogy a legjobb magyar cukrászok közül Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász vehet részt a két év múlva esedékes Gelato World Festival európai döntőjén. Egy sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit, és nyerte meg a magyar döntőt.
Az olasz Caprigiani cég által életre hívott, 2017-ben Magyarországon is megrendezett Gelato World Tour-on, – a fagylaltkészítő szakma meghatározó versenyén – Karl Zsolt nagyon jól teljesített: akkor az európai döntőn az epres-málnás mascarpone fagylaltjáért a nemzetközi zsűri neki ítélte a különdíjat.
Idén egy sárgabarack darabokkal gazdagított variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylaltot készített, amellyel megnyerte a nemzetközi verseny magyar fordulóját, és ezzel megszerezte az indulás jogát magának, és Magyarországnak az európai döntőn.
A szakmai zsűri pontozta a versenyző fagylalt ízét, szerkezetét, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők mibenlétét, minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását és az így született pontszám alapján döntötte el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben.
A Gelato World Tour következő állomása 2020-ban az Európa döntő, amit 2021-ben egy Firenzében megrendezett világdöntő követ.
Mostanában különösen jók vagyunk egyébként olasz ételekben, Szabadfi Szabolcs csodás díjnyertes pizzáiról itt írtunk.