Vajon magyar lesz Európa legfinomabb fagylaltja?

Karl Zsolt képviseli Magyarországot a legmenőbb fagyiversenyen

Két év múlva kiderül, ekkor rendezik ugyanis a Gelato World Festival európai döntőjét. Most dőlt el, hogy Magyarországot egy dunaharaszti mestercukrász képviseli majd.

Eldőlt, hogy a legjobb magyar cukrászok közül Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász vehet részt a két év múlva esedékes Gelato World Festival európai döntőjén. Egy sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit, és nyerte meg a magyar döntőt.

Karl Zsolt
Karl ZsoltFotó: Karl Cukrászda

Az olasz Caprigiani cég által életre hívott, 2017-ben Magyarországon is megrendezett Gelato World Tour-on, – a fagylaltkészítő szakma meghatározó versenyén – Karl Zsolt nagyon jól teljesített: akkor az európai döntőn az epres-málnás mascarpone fagylaltjáért a nemzetközi zsűri neki ítélte a különdíjat.

AKI 7408 2
Fotó: Karl Cukrászda

Idén egy sárgabarack darabokkal gazdagított variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylaltot készített, amellyel megnyerte a nemzetközi verseny magyar fordulóját, és ezzel megszerezte az indulás jogát magának, és Magyarországnak az európai döntőn.

A szakmai zsűri pontozta a versenyző fagylalt ízét, szerkezetét, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők mibenlétét, minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását és az így született pontszám alapján döntötte el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben.

A Gelato World Tour következő állomása 2020-ban az Európa döntő, amit 2021-ben egy Firenzében megrendezett világdöntő követ.

Karl fagyi
Fotó: Karl Cukrászda

Mostanában különösen jók vagyunk egyébként olasz ételekben, Szabadfi Szabolcs csodás díjnyertes pizzáiról itt írtunk.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.