Tavasszal menj mediterrán szigetekre, ha jót akarsz

Kikapcsolódásra vágysz, homokos tengerpartra, pálmafákra és melegre? Indulj áprilisban nyaralni. Ezeken a mediterrán szigeteken biztosan elkerülöd a tömeget is.

Már most rád férne a nyaralás? Ne várj júliusig, indulj most, hogy elkerüld a tömeget, a hőséget és a turistákat célzó csillagászati árakat. Az Independent összegyűjtötte, hogy melyik mediterrán szigeteket érdemes már tavasszal meglátogatnod.

Szicília
SzicíliaFotó: Shutterstock

A mediterrán térség már áprilisban éledezni kezd. Szicília, Kréta és Mallorca tökéletes úti célok lehetnek, hogy kipihend a hétköznapok fáradalmait. Szicília és Kréta Olaszország és Görögország legnagyobb szigetei, mindkettőt áthatja a történelem szelleme, csodálatos partok szegélyezik és gyönyörű városok, falvak tarkítják. Mallorca, a legnagyobb Baleár sziget elmarad riválisai mögött: Kréta kétszer, Szicília pedig hétszer nagyobb nála.

Az Independent újságírója a Twitteren kérdezett utána, hogy az internet népe melyik mediterrán szigetet szavazza meg a legnépszerűbb tavaszi célpontnak.

Mallorca
MallorcaFotó: Shutterstock

Az első tizenkét legkedveltebb úti cél közül Görögország, Olaszország és Spanyolország mindegyike három szigettel képviselteti magát. Mallorca került az első helyre, 50 százalékkal több szavazatot kapott, mint a második helyezett, a tőle egy kompútnyira található Menorca. Kréta a harmadik helyen végzett, majd követte Málta és Korzika. Szicília a hatodik helyre került Ciprus, Olaszország Ischia és Szardínia előtt. A tizenkettedik Ibiza lett. Meglepő, hogy Szantorini egyetlen jelölést kapott, Míkonosz pedig egyet sem.

Kréta
KrétaFotó: Shutterstock

Érkezett szavazat egy másik olasz szigetre, Monte Isolára is, ami bár gyönyörű, nem teljesen felel meg a feltételeknek, ugyanis az Észak-Olaszországi Iseói-tó közepén található. A Chiavari nevű olasz település is feltévedt a listára, amit elszigeteltsége tett elfogadhatóvá a versenyben, ennek ellenére rengeteg szabadidős tevékenységre van lehetőséged: síelhetsz, shoppingolhatsz, golfozhatsz, túrázhatsz vagy akár bort is kóstolhatsz. Csak lehetőleg ne mindet egyszerre.

Mustra