Ha tényleg szereted a macskákat, Marokkóban a helyed

Rengeteg elégedett, hallal színültig töltött macska várja - vagyis utálja a többieknél kevésbé feltűnő módon - az érdeklődőket.

A marokkói kikötő városban, Szavírában éldegélő macska kontingens tagjait úgy teletömik hallal a helyi halászok, hogy valószínűleg még arra sincs erejük, hogy átvonszolják magukat az utca túloldalára, ha barátkozni támad kedved. A Game of Thrones egyik forgatási helyszíneként is felhasznált város kivételesen szerencsés macskakolóniájára az Independent hívta fel a figyelmet.

shutterstock 501412300

„Csak az egészség meglegyen...”

A többi, macskában hasonlóan erős úti cél, például Róma és Isztambul cicáival ellentétben ezeket a macskákat annyira jól tartják a helyi halászok, hogy ha sikerült beszerezniük egy vízközeli ingatlant, tulajdonképpen csak arra kell figyelniük, nehogy véletlenül halálra zabálják magukat. Ennek következtében pedig az utcán éldegélő, 5-6 méteres követési távolságot tartó macskák többségével szemben akár még meg is böködheted őket.

A sirályoknak is adnak

A halászok által szép halakkal ellátott macskák állítólag annyi kaját kapnak, hogy hallatlan módon még a sirályoknak is hagynak az eledelből. A szörfösöknek is bátran ajánlható hullámok és a halételekben bővelkedő éttermek miatt is érdemes lehet egyébként felkeresni a városkát, nem csak a macskarajongóknak ajánlott tehát Szavíra.

Mustra