Idén olcsóbb lesz a görög nyaralás!

Úti céltó függően akár 11 százalékkal is olcsóbbak lehetnek a görög utak.

Egy friss felmérés szerint a tavalyi árakhoz képest nagyjából tíz százalékkal olcsóbbak lesznek a nyári görög utazások. Kosz szigete például 11 százalékkal lett olcsóbb, Kefalónia, a Jón-szigetek legnagyobbika pedig 8 százalékkal olcsóbb idén, mint 2017-ben volt. A felmérésről beszámoló brit Travel Weekly szerint amúgy továbbra is Spanyolország az legnépszerűbb célpont.

Mallorca a legnépszerűbb

A horvát utak is olcsóbbak lettek egyébként a Travel Weekly szerint, igaz csak kisebb mértékben, 5 százalékkal. Spanyolországon belül Mallorca szigete ígérkezik a legnépszerűbbnek a nyaralók körében, de Tenerife, Costa Blanca, Ibiza és Lanzarote is keresett végállomás maradt.

shutterstock 407797777

Görögország a második

A brit utazási irodák kínálata alapján összeállított toplista második helyét Görögország szerezte meg, a harmadik legnépszerűbb nyaralóhely pedig Törökország lett. Törökországot Portugália legdélibb tartománya, Algarve követi, az ötödik legnépszerűbb célpont pedig Málta lett.

A leggyorsabb ütemben fejlődő úti cél Szardínia szigete, és a Balkán-félsziget déli részén fekvő görög Halkidiki, valamint a marokkói Marrékes népszerűsége is rohamosan növekszik. A távolabbi úti célok közül Florida, a mexikói Cancun és a Dominikai Köztársaság a legnépszerűbbek.

Megint csak Spanyolország dominálja a piacot, de Görögország, Portugália és Málta is kifejezetten népszerű idén. A lefoglalt utazások azt mutatják, hogy Törökország is újra népszerű úti cél, ez a tendencia pedig valószínűleg a továbbiakban is csak erősödni fog – mondta el a felmérést készítő cég szóvivője.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek