Szavazd meg, hogy melyik legyen az év legjobb könyve!

Versenyben van többek között Spiró György, Nádas Péter, Parti Nagy Lajos és Bödőcs Tibor is.

Ha követed a hazai kortárs irodalmat, biztosan tudod, hogy melyik volt tavaly a kedvenc könyved, legalábbis gond nélkül választasz a versenyben lévő művek listájáról. Igaz, a szavazóknak nem könnyű a dolguk, mert sok izgalmas és színvonalas írás indul a díjért.

A Libri irodalmi díj a tavalyi év legjobb szép- és tényirodalmi könyvei közül kerül ki. A követelményeknek összesen 143 mű felelt meg, amiből a tízes listát egy olyan közéleti személyiségekből álló csapat állította össze, aminek tagja volt többek között Bárdos András, Dragomán György és Bánfalvi Eszter is. Májusban két könyv vehet át díjat a zsűri és az olvasók szavazatai alapján.

libri2018

Következzenek a versenyben lévő művek: 

   Szerző Cím
  1. Bödőcs Tibor Addig se iszik
  2. Földényi F. László A melankólia dicsérete
  3. Kemény István Lúdbőr
  4. Nádas Péter Világló részletek I-II.
  5. Parti Nagy Lajos Létbüfé
  6. Peer Krisztián 42
  7. Spiró György Kőbéka
  8. Tolnai Ottó Nem könnyű
  9. Tompa Andrea Omerta
  10. Vida Gábor Egy dadogás története

Március 21-től május 10-ig szavazhatsz a könyvekre a Libri weboldalán, a könyvesboltokban és az áprilisi Könyvfesztiválon. A díjat május 15-én adják át. A Libri a szavazók között 100 darab ajándékcsomagot sorsol ki, ami a versenyben levő könyveket tartalmazza. 

Megsúgjuk, hogy nekünk nagy kedvencünk az egyetlen női versenyző, Tompa Andrea és a négy ember összefonódó és szétváló sorsát nyomon követő, Omerta című regénye. Szavazz te is a könyvre, amit a legjobban szerettél, és áruld el nekünk is. 

Melyik volt a te kedvenc könyved?

Oszd meg másokkal is!
Mustra