Mindegy, hogy alma vagy körte alkatú vagy

Egy ausztrál stylist szerint nincs sok értelme az alma-körte ellentétből kiindulni, bár néhány szabályra érdemes azért odafigyelni.

Egy ausztrál stylist szerint hülyeség a klasszikus szabályok alapján vásárolni, tulajdonképpen bármit felvehetnek ugyanis a nők, ha az idejétmúlt, körte- és almaformájú testekre vonatkozó előírások helyett inkább az ő szabályai alapján öltözködnek. Alarna Hope szabályairól a Daily Mail írt.

Alarna szerint egyszerűen nonszensz ugyanis, hogy sokan eleve kizárnak egy sor olyan olyan ruhadarabot, amely a körteformájú testükön SOHA, semmilyen körülmények között nem mutathat jól. A stylistot megkereső, az alma, homokóra, deltoid és nyolcszög formájú hölgyek tiltólistáján szereplő ruhadarabok mind simán viselhetők Alarna szerint, ha néhány szabályra odafigyel az ember.

1. Optikai tuning szegélyekkel

A testük nagy részét elrejtő, és leginkább a szégyenérzetet erősítő alapelvek helyett érdemes inkább arra koncentrálni, hol végződnek az ember ruhái. A lapos talpú cipőket viselő nők például meghosszabbíthatják az alakjukat, ha a bokájuk környékén végződik a farmerük, a szoknyáik szegélye pedig a térdük fölé esik. A boka alá lógó fölösleges anyagok ugyanis kiemelik a lábfejek környékét, összességében megrövidítik tehát a viselőjük testalkatát.

2. Ujjhossz is számít

Az ujjhossz megkurtítása a ruhadarabok típusától függetlenül segíthet abban, hogy egy fokkal egyenesebbnek tűnjön a tartásunk, ráadásul még a kezeket is meghosszabbítja a stylist szerint. Ideális esetben a csukló és a kézfej találkozásánál megtalálható gyűrődés környékén kéne hogy végződjenek a ruhák. Ha nem hiszed el, gyűrd fel az egyik ruhád ujját, és meglátod majd a különbséget. 

3. Meg a felső hossza is

Ha gyakran érzed úgy, hogy már-már félbevág, vagy ellenkezőleg egy nagy LEGO-darabbá varázsol a felsőd, érdemes lehet úgy az ágyék felénél meghúzni a határt. Ez nem hívja fel a figyelmet a felsőtestedre sem, a lábaid viszont egy picivel hosszabbnak tűnnek majd.

4. Koncentrálj a modellekre

A kedvenc márkájuk oldalán pózoló modellek testalkatát is balga dolog figyelmen kívül hagyni a stylist szerint, az ugyanis sok esetben eligazíthat minket a tekintetben, milyen testalkatú emberekre tervezte egy cég a ruháit. Ha figyelembe vesszük, pontosan hol kezdődnek és végződnek a modellek ruhái, könnyebb lesz olyan változtatásokat eszközölni később, amelyek után már hasonlóan áll majd az a ruha. És még valami, bárki bármit mond is, nem szabad olyan zakót vagy kabátot venni, ami vállban nem stimmel, mert piszok drága és bonyolult átalakítattani ezt a részt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek