Vegán hotdoggal támad az Ikea

A húskészítménynek álcázott kis torzszülött augusztustól lesz kapható az Ikea éttermeiben.

Úgy tűnik, új termékével a bútoráruház a kissé meghasonlott, az állati alapanyagokat száműző, de a népszerű húsételek külalakjához és nevéhez makacsul ragaszkodó vegánokat veszi célba. Az egyelőre azért nem 100 százalékban állatmentes hotdog már megtette az első próbaútját, most még azonban csak Malmöben kapható. 

Zöldessárga dog

A vegán hotdog ráadásul szemlátomást zöldes árnyalatokban fog tündökölni a növényevők tálcáján. Tehát nem csak az eredeti, malacokból és bocikból megalkotott húshengerre emlékeztető tárggyal szembesülhetnek majd a bucijukban a vegánok, azon belül is a romlott változatra hajaz majd az eledelük.

Továbbra is kutyának hívják persze

A prototípus most még állati adalékokat is tartalmaz az Ikea szerint, a cél azonban az, hogy a húsmentes húsgolyókhoz hasonlóan a zöldségalapú hotdog is megkaphassa a vegán címkét. A hírt meglehetősen lelkesen fogadták egyébként az emberek, az újításról hírt adó poszt alatt csak úgy nyüzsögnek a virgonc kis vegánok. Annak ellenére, hogy egy húsmentes hotdogra benevezni kicsit olyan, mintha valaki Roll-Royce jelet rakna a Bentley-jére. Vagy inkább Wartburg jelet a Trabantjára?

Mustra