Divathíreink: Mihalik és Palvin fürdőruhát reklámoz

Rihanna zoknit árul, a Dior pedig szintet lépett pucérruha-tervezésben. Olvasd el heti összefoglalónkat!

Heti összefoglalónkban olvashatsz Mihalik Enikő és Palvin Barbara legújabb közös munkájáról, mutatjuk az év egyik legrondább és legdrágább Crocs papucsát, Rihanna Valentin-napi zokniját, valamint a Dior által újragondolt pucérruhát is. Részletek a hajtás után!

Elkapkodták a Balenciaga féle Crocs papucsot

Míg tavaly a strasszos Saint Laurent csizmát hordták el szinte percek alatt az üzletekből, addig idén a csúnya cipő trendekhez abszolút igazodó telitalpú, hűtőmágnes-szerű bizbaszokkal felcicomázott Crocs klumpára csaptak le a divatrajongók – hívja fel a sajnálatos tényre a figyelmet a Dazeddigital.com. A Balenciaga 2018-as tavaszi-nyári kollekciójában megtalálható cipő két színben került a Barneys előrendelési listájára és ahogy az várható volt, pár óra alatt el is fogyott. Pedig megkérték az árát, 850 dollárt, nagyjából 215 ezer forintot kellett érte fizetni.

Ugye milyen csinos darab?
Ugye milyen csinos darab?Balenciaga

A divatház tervezője, Demna Gvasalia a pacsker debütálását követően azt nyilatkozta, hogy modernnek találja a Crocs gyártása során használt fröccsöntési technológiát és bumfordi formát, szerinte az egész nagyon Balenciaga. A grúz származású dizájnert többek között az is lenyűgözte, hogy a 3D-s nyomtatásnak köszönhetően akár otthon is nyomtathatunk magunknak műanyag cipőt a közeljövőben. A dizájner Crocs egyébként 2016-ban, Christopher Kane kifutóján bukkant fel először a londoni a divathéten, bár lassan immunissá válunk a hülyeségre, azt pedig már biztosra vesszük, hogy az UGG combcsizmára is hasonlóan hosszú várólista lesz majd az őszi-téli szezonban.

Ugyanazt a márkát népszerűsíti Mihalik Enikő és Palvin Barbara

Hazánk két nemzetközileg elismert modellje is bekerült a Solid & Striped fürdőruha márka legújabb katalógusába, amit olyan kolleganőkkel együtt reklámoznak, mint például Jourdan Dunn, Natasha Poly vagy Elsa Hosk. Íme az álomcsapat, Palvin a jobb szélen látható rácsos fürdőruhában, Mihalik pedig balról a második modell a fotón.

Íme az álomcsapat!
Íme az álomcsapat!Bjorn Iooss / Solid & Striped

A kampányfotók mellett egy naptár is készült a modellekkel, azt ide kattintva lehet berendelni 98 dollárért, körülbelül 24.900 forintért. A 2012-ben alapított márka fürdőruháit átlagosan 78 dollárért, körülbelül 19.800 forintért lehet megvenni a Solid & Striped webáruházából.

Palvin Barbarát szeretik a fürdőruha és fehérnemű márkák.
Palvin Barbarát szeretik a fürdőruha és fehérnemű márkák.Solid & Striped

A cég egyébként nem először szerződtette le a magyar modelleket, két évvel ezelőtt már dolgoztak együtt egy hasonló projekten. Ha még nem láttad volt Mihalik és Palvin tavalyi évét, ide kattintva pótolhatod be a lemaradást.

8-252 1 copy 1920x.progressive
Solid & Striped

A Diornak köszönhetően szintet lépett a pucérruha

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az idei haute couture divathéten is szép számmal mutattak be  áttetsző estélyiruhákat a divatházak. A Dior szépen egyensúlyozott az elegáns fekete-fehér, illetve a pucérruhák világában, kollekciójának egyik legérdekesebb darabja mégis az a Magritte festményre emlékeztető, optikailag csalóka pucérruha lett, amit 600 órán át készítettek a francia divatház szakemberei. A meztelen női felsőtest látványát keltő ruha áttetsző anyagára több ezer különböző árnyalatú és vastagságú flittert applikáltak amivel valóban sikerült elérniük a trompe-l'oeil hatást.

Csalóka pucérruha a Diortól.
Csalóka pucérruha a Diortól.Peter White / Getty Images Hungary

A különleges Dior kreáció remélhetőleg felbukkan a közelgő Oscar-gálán is, szerinted ki vállalja be elsőként a szezon egyik legnagyobb innovációját? Szavazz!

Na ki lesz ilyen bátor?

Óvintézkedések a szexuális bűncselekmények megelőzésére

Arról már beszámoltunk az elmúlt hónapokban, hogy többek között az olyan divatfotósoknak és tervezőknek, mint Terry Richardson, Bruce Weber, Mario Testino és Paul Marciano (a Guess társalapítója) köszönhetően a divatvilágba is begyűrűzőtt a Harvey Weinsteintől indult szexuális zaklatás botrány. A New York-i divathét előtt pár nappal a Condé Nast International óvintézkedéseket vetett be a zaklatások elkerülésére és egy magatartás kódexet adott ki a modellek és fotósok számára.

Tiszteletben kell tartani a modellek privátszféráját.
Tiszteletben kell tartani a modellek privátszféráját.Theo Wargo / Getty Images Hungary

Persze felelősséget vállalt a CFDA (Amerikai Divattanács) is, nyílt levélben foglaltak állást az ügyben, azt mondják, hogy a divatiparban dolgozóknak joguk van a biztonságos munkavégzéshez, továbbá zéró toleranciát adtak ki a nem biztonságos munkahelyekre és arra ösztönzik a divatszakmában dolgozó nőket és férfiakat, hogy bátran jelentsék be a munkahelyi visszaéléseket.

New York államban egyébként már a tavalyi év végén benyújtottak egy szexuális zaklatást megelőzendő, a modellek munkakörülményeinek biztonságát védő törvénytervezetet, aminek indítványozója és benyújtója Nily Rozic volt. “ Ha valamit tanulhattunk az elmúlt hetek eseményeiből, az az, hogy fordulóponthoz érkeztünk: vagy elfogadjuk, hogy a szexuális zaklatás a mindennapjaink része vagy lezárjuk ezt az időszakot és védelmet nyújtunk, menedéket biztosítunk, mivel senkinek sem szabadna megtapasztalnia a munkahelyi vagy azon kívüli szexuális zaklatást” – olvasható a jogszabályban, amit az amerikai Modell Szövetséggel együttműködve dolgoztak ki.

Hogy tetszik Rihanna Valentin-napi zoknija?

Nyugi, nem tűnt el Rihanna a Fenty x Puma éléről, épp most kollaborált a Stance nevű márkával és piacra dobtak egy három darabos zokni kollekciót, amit ironikusan ‘Cold Hearted' névre kereszteltek el. A Rihanna féle kövekkel díszített zokninak megkérik az árát, 125 dollárt, nagyjából 31.700 forintot kell értük fizetni, bár aprópénz ez ahhoz a 359 ezres Gucci zoknihoz képest, amiben az énekesnő pörgött tavaly decemberben. Mit gondolsz a Valentin-napi zokni bizniszről? Szavazz!

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek