Így hordd a 80-as évek trendjeit!

Újra divat a lakk, a logós pulcsi, a cikkcakkminta és a kezeslábas. Mutatjuk, mivel kombináld!

Számos trend jön divatba 2018-ban, az egyik legnagyobb hullám várhatóan a 80-as évek stílusa lesz, azon belül is a sportosabb, hétköznapiasabb viseletek. A hajtás után mutatjuk, hogy hogyan jelenik meg az utcai divatban a válltöméses a blézer, a túlméretezett széldzseki vagy a cikkcakkos pulóver!

1. Sportos ruha

A Popsugar.com szerint az elegánsabb fazonok is sportosodnak idén, ami azt jelenti, hogy egy színes, mondjuk zöld maxiszoknyához valami hasonló árnyalatú zöld felsőt, lehetőleg pulóvert válassz. Az összeállítást lehetőség szerint semleges színű, egyszerű kiegészítőkkel kombináld!

2. Alteros / rajongói póló

A Jenner-Kardashian-Hadid lányoknak valamint a fast fashion üzletek kínálatának köszönhetően hiába ciki már évek óta rajongói pólókat hordani, a trend csak nem akar kikopni az utcai divatból. Ha mégis mások tudtára adnád kedvenc bandád nevét, szerezz be egy ilyen pólót a vintage boltokból. Szerencsére 2018-ban bármivel ér összeereszteni, legyen az farmer, tréning nadrág vagy miniszoknya, egyikkel sem lőhetsz mellé.

3. Neon színű zokni

Azt már jó ideje tudjuk, hogy az olyan divatházak, mint a Gucci vagy a Vetements státuszszimbólumot csináltak a zokniból, ami a 80-as években is nagy divat volt, főleg neon színekben. A szokatlan kiegészítőt magassarkú cipővel vagy papuccsal igazán menő hordani manapság.

4. Cikkcakkos pulóver

Gyerekkorunk egyik alapdarabja számos formában divatban van, de talán a legnagyobb újdonság, hogy más mintákkal is bátran variálhatjuk 2018-ban. A Zarában is találtok valami hasonlót 9995 forintért.

5. Kezeslábas

A nem minden helyzetben kényelmes kezeslábas egyik előnye, hogy szinte bármivel lehet kombinálni a csicsásabb kiegészítőkön át a bundákig, de az sem ciki, ha tényleg úgy hordjuk, mint egy autószerelő. A Mangóban nadrágruha szó alatt találjátok, ezért  a 80-as éveket idéző leárazott darabért például 15.995 forintot kérnek.

6. Széldzseki

Nemcsak a bézs viharkabát van divatban, de a túlméretezett széldzseki is, ami az elmúlt pár szezonban megjelent a női-és a férfi divatban is. Az átmeneti kabátot szinte mindennel ér hordani, akár csak úgy magában, ruhaként.

7. Logós pulcsi

Nem kérdés, hogy a túlméretezett kapucnis pulóver vagy pulóverruha a szezon legnagyobb slágere, amire előszererettel nyomnak frappáns feliratokat a luxusmárkák. 2018-ban azonban menő lesz szemmel jól látható márka neveket is rányomni a sportos darabokra, így valószínűleg többet is lehet majd értük kérni az üzletekben, mi pedig alig várjuk, hogy az Aliexpresszen megjelenjenek a kamu Gucci és Balenciaga koppintások.

8. Harsány színek

Nem véletlenül volt a 2017-es év színe a lombzöld és nem véletlenül lett az idei év színe a lila. A szakemberek szerint mégis inkább a rózsaszín és a piros a közkedveltebb az utcai divatban, sőt 2018-ban még össze is eresztheted őket, ha akarod.

9. Lakk dzsekik

Ha már beszereztél egy farmerdzsekit és egy viharkabátot a szezonra, feltétlenül fektess be egy lakkra is, garantáltan divatban marad 2018-ban. A trend jelenleg fekete és piros színekben pörög a divatrajongó Instagramozók körében. A #vinyljacket  hashtagra keresve találtok jó inspirációkat a képmegosztó oldalon.

10. Oldalt csíkos nadrág

Ezt a trendet is a 80-as évekből lehelték vissza a divatházak, azzal a csavarral, hogy napjainkban elegáns blúzzal, luxustáskával vagy csicsás bokacsizmákkal is felvehetjük a fazont. A legtöbb emberen nem mutat jól, de ha mégis kipróbálnád akkor a Zarában 8995 forintért találsz zöld csíkos játszósnadrágot.

11. Bomber dzseki

Meglepően jól tartották magukat a szinte mindennel jól kombinálható átmeneti bomberek, ám a Popsugar.com szerint túl korán intettünk búcsút a bomber őrületnek, ugyanis ilyen-olyan formában még 2018-ban is divatban lesznek.

12. Selyem nadrág

Jó hír, hogy nemcsak a tréning nadrág, a farmer és a lakk nadrág van divatban, hanem az olyan előkelő anyagból készült nadrágok is, mint a selyem. Egy ilyen lágy esésű darabhoz leginkább elegáns pulóvereket és papucs cipőket szerezettek be az év első felében!

13. Válltöméses zakó

Talán az 1988-as Dolgozó lány című filmből meríthettek ihletet a divatházak a fazonhoz, mindenesetre az ötlet bevált, a fél város kockás zakót hord és várhatóan fog is, mivel könnyen variálható, passzol hozzá a farmer, a szoknya, de 2018-ban az sem baj, hogy nincs is rajtad más, csak egy túlméretezett zakó. Ide kattintva mutatjuk, hogy hol vehetsz ilyesmit 10 ezer forint alatt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek