10 trend, ami kikopik a divatból 2018-ban

Mutatjuk, hogy mi az, amit már ne vegyél meg az évvégi leárazásokon!

Az ősszel lement divatheteknek köszönhetően már nagyjából tudjuk, hogy 2018-ban divatba jönnek az átlátszó műanyag cuccok, de nem kopik ki a farmer és a kapucnis pulóverek sem. A nemzetközi Marie Claire összeállítása alapján összeszedtük azt a 10 trendet, ami viszont már nem lesz menő a következő évben. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen cuccoknak intünk hamarosan búcsút!

1. Choker nyaklánc

A trend, amit talán Taylor Swift, de elképzelhető, hogy inkább Gigi Hadid hozhatott divatba még a 2016-os év elején, szerencsére kezd kipörögni az utcai divatból, úgyhogy jövőre várhatóan már nem lesz annyi nyakörves lány a Coachella fesztiválon. Tipp: a choker helyett válassz inkább valami feltűnő fülbevalót 2018-ra.

Pápá choker nyaklánc!
Pápá choker nyaklánc!Greg Doherty / Getty Images Hungary

2. Vállvillantós felsők

Ez a trend akkorát ment az elmúlt másfél-két évben, hogy épp itt az ideje parkoltatni egy kicsit. Ha szerinted még túl korai elengedni a romantikus fazont, próbáld ki inkább a félvállas megoldásokat a következő évben.

Jó hír ez azoknak, akik nem szoktak melltartó nélkül utcára lépni.
Jó hír ez azoknak, akik nem szoktak melltartó nélkül utcára lépni.Hanna Lassen / Getty Images Hungary

3. Hippis rojtok

Az egyik menő webshop buyere (beszerző, vevő) szerint egyszerűen képtelenség kihagyni a kínálatból a rojtos cuccokat, farmersortokat és miniszoknyákat a fesztiválszezon ideje alatt. Azért reménykedünk, hogy egy időre eltűnnek majd a hasított bőrből készült rojtos tarisznyák, mellények és szoknyák a kollekciókból.

Inkább a seggcsillám, mint a rojtok.
Inkább a seggcsillám, mint a rojtok.Slaven Vlasic / Getty Images Hungary

4. Fűzők, fűzőszerű övek és egyebek

Ahogy az elmúlt évek leghülyébb trendjeit, úgy ezt is Kim Kardashiannak köszönhetjük, akit aztán az Insta celebmodellek és fast-fashion boltok is elkezdtek majmolni, így a nyárra már semmi meghökkentő nem volt a bő pamutpóló fölé felrángatott fűzőben. Olyannyira nem, hogy majdnem én is bedőltem a 21.század egyik legnagyobb divatbakijának. Ha ragaszkodsz az övekhez, inkább szerezz be egy öves kabátot vagy egy farmerhez passzoló minőségi bőrövet a következő szezonra!

Köszi Kim Kardashian!
Köszi Kim Kardashian!Charley Gallay / Getty Images Hungary

5. Vödörtáska

A csajos fazont inkább a szögletesebb illetve a kerek formák, az olcsónak látszó drágább dizájnerdarabok (nagyis hálószatyor, papírzacskónak látszó táska) és az átlátszó műanyag táskák váltják a sorban, bár valószínűleg azért ez sem fog azonnal eltűnni a boltokból.

GettyImages-856774216
Pascal Le Segretain / Getty Images Hungary

6. Vödörsapka

Nemrég visszatért az 1990-es évek és a korai 2000-es  évek divatja, például a fiatalos vödör sapka, amit a divatszerkesztők szerint a franciás barett és az úgynevezett péksapka követ 2018-ban. Akárhogyis, a sapka meghatározó kiegészítője lesz a következő évnek.

GettyImages-884579212
Kirstin Sinclair / Getty Images Hungary

7. Mini hátizsák

Eleinte jó ötletnek tűnt az apró hátizsák, amiben a telefonon kívül nem sok minden fér el, de lássuk be, a legtöbb 17 év feletti komolytalanul fest egy ilyennel a hátán. Ha feltétlenül ragaszkodsz a hátizsákhoz, szerezz be egy rendes méretűt, amibe talán egy könyv vagy egy laptop is kényelmesen elfér!

GettyImages-857528638
Mireya Acierto / Getty Images Hungary

8. Bomberdzseki

Meglepően sokáig tartotta magát a különféle színekben és hímzésekkel ellátott bomber, de ha 2018-ban is divatosak akarunk maradni, akkor cseréljük le azt egy minősebb viharkabátra, kabátruhára vagy túlméretezett blézerre.

GettyImages-888400184
Jerritt Clark / Getty Images Hungary

9. Övtáska

A derékra csatolható minitáska lázat már az olyan luxusházak is meglovagolták, mint a Gucci vagy a Louis Vuitton, így épp itt az ideje búcsút inteni neki és lecserélni valami esztétikusabb, struktúráltabb darabra. Egyébként is volt abban valami elkeserítő, hogy az olasz Gucci 1290 dollárra, körülbelül 342 ezer forintra árazta be a kiegészítőt.

GettyImages-870672730
Tristar Media / Getty Images Hungary

10. Rövid kezeslábas pasiknak

Emlékeztek, ez az a pénzügyi tanácsadóknak gyártott játszósruha, amire a Moneyish gyűjtött pénzt a Kickstarteren még 2017 tavaszán. Ebben semmi különös nincsen, hiszen rengeteg sületlenség jön szembe a pénzgyűjtő oldalon, a zavarbaejtő inkább az, hogy ők össze is kalapozták a meghatározott 10 ezer dollárt (körülbelül 2,7 millió forintot). Bár a női farmer – és szatén kezeslábasok talán még 2018-ban is divatosak lesznek, ilyen lazac illetve babakék pasi rugdalózóba 199 dollár, kb. 53 ezer forint) azért ne fektessetek a következő évben.

romphim
romphim.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek