Divathíreink: 17 millióért árulják a Gucci bilincset

Lezajlott a Chanel hamburgi bemutatója és az Áeron is megnyitotta első budapesti pop-up boltját.

Eheti hírösszefoglalónkban mutatjuk a hamburgi Chanel Métiers d'Art showt, az Áeron első budapesti pop-up boltját, de megcsodálhatjátok Rihanna egyszer használatos luxuszokniját, valamint megemlékezünk a Tom Ford-féle Gucci-korszakból származó bilincsről is!

Lagerfeld: Hamburg nem egy vörös szőnyeges város

A Merkelt kritizáló Karl Lagerfeld 16. alkalommal mutatta be kézműves, Métiers d'Art kollekcióját, ezúttal a hamburgi Elbai Filharmónia lélegzetelállító épületében, amit a Herzog & de Meuron páros tervezett a város HafenCity negyedébe. A bemutatott darabok szépek és elegánsak voltak, mint mindig, annyi csavarral, hogy állítólag Lagerfeld hamburgi gyökereire utaltak. “Hamburg mindigis diszkrét volt, sosem volt egy vörösszőnyeges város. A hamburgiak sosem mutatták meg, hogy milyen gazdagok, pedig nagyon gazdagok voltak” – mondta a visszafogott luxuskollekcióról a Chanel 1933-ban született tervezője. A galériára kattintva mutatjuk a legszebb ruhákat!

Megnyílt az ÁERON első pop-up boltja

Áron Eszter márkájának pop-up üzletét 2018 január végéig találjátok nyitva a Ritz-Carlton Budapest alatt található Fashion Streeten, ahol az aktuális téli és előző szezonok kollekcióit, valamint bőrkiegészítőket lehet beszerezni.

1

A 30-70%-os kedvezményekkel és hetente cserélődő választékkal készülő butik hétfőtől-szombatig 10:00-20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00-18:00 óra között tart nyitva.

A belső teret a 81 font iroda tervezte.
A belső teret a 81 font iroda tervezte.

Menő vagy ciki Rihanna 359 ezres Gucci zoknija?

Eddig is lehúzásnak találtuk az olasz divatház kb.120 ezres zoknicsodáit, bár aprópénz ez ahhoz képest, mint amiben Rihanna pózolt a napokban. A divattervezéssel is próbálkozó popsztár szokásához híven elsőként szerezte be a Gucci 2018-as nyaralós kollekciójának egyik fő kiegészítőjét, az apró kristályokkal kirakott logós zoknit, amit nem szégyelltek 1340 dollárra, körülbelül 359 ezer forintra beárazni. Végülis a 3000 strasszal kirakott diszkós csizma után miért is lepődünk meg ezen?

Una publicación compartida por badgalriri (@badgalriri) el

A túlárazott zoknit Rihanna egy kombinéruhával és sídzsekivel kombinálta, bár az efféle szettekhez lassan már tényleg kezdünk hozzászokni. Sokkal viccesebb, hogy ezt a zoknit feltételezhetően még mosógépbe vagy szárítógépbe sem szabad dobni, hanem száraz tisztítást kell rá kérni a legközelebbi mosodában. Te mit gondolsz, nem túlzás ez egy kicsit? Szavazz!

GanG

Una publicación compartida por badgalriri (@badgalriri) el

Menő vagy ciki a 359 ezres Gucci zokni?

+1 Gucci

A Tiffany-féle papírtányérok és a Balenciaga Ikeás zsákok előtt is voltak furcsaságok a divatiparban. A Gucci egykori kreatívtervezője, Tom Ford például több meglepő dolgot is piacra dobott azoknak a végtelen pénzzel rendelkező vásárlóknak, akik nem tudják mire eltapsolni pénzüket. A túlárazott kutyatál, jógaszőnyeg és súlyzó mellett 1998-ben bemutatták azt az ezüst bilincset is, ami most 65 ezer dollárért (kb.17,4 millió forintért) jött szembe a Grailed vintage webáruházban. A provokatív bilincs 2009-ben egyszer már felbukkant a Christie's honlapján, bár akkor csak szerényen 1913 dollárt, körülbelül 511 ezer forintot kértek érte.

DSC8888 - slider 2048x2048
grailed.com

A kiegészítőnek érdekes háttértörténete van, mivel ugyanabban az évben dobták piacra, amikor Patrizia Reggianit 29 év börtönbüntetésre ítélték férje, Maurizio Gucci meggyilkolásáért. A milliárdos családban elkövetett kegyetlen gyilkosság megrázta a divatszakmát, illetve a milánói elitet és évekig lázban tartotta a világot, mivel valójában senki sem értette, hogy miért is kellett meghalnia a közkedvelt tervezőnek. Reggiani ítélethozásának napján például egy pár ezüst bilincset akasztottak a márka firenzei butikjának kirakatába. A Gucci bilincs a híres bőr fenekelővel együtt nemrég bekerült a Gucci múzeum állandó tárlatába is.

Una publicación compartida por غدير. (@geebinta) el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek