Kit vesz feleségül Harry herceg?

Alig egy héttel II. Erzsébet és Fülöp herceg 70. házassági évfordulója után jelentette be Harry herceg, hogy feleségül veszi Meghan Markle-t, akivel kábé egy éve járnak. A királynő is áldását adta a frigyre, úgyhogy már semmi nem állhatja útját a 2018-as tavaszi esküvőnek és a közös Sandrinham-i karácsonyozásnak – írja a Daily Mail .

Nagy esély van rá, hogy a 33 éves Harry és a 36 éves Meghan a Sussex-i hercegség rangját kapják meg, azt meg még nem tudni, hogy a Westminster apátságban, a St Paul katedrálisban vagy a Windsor kastélyban lesz-e az esküvő. Az viszont már biztos, hogy a Nottingham Cottage-ben fognak élni, a Kensington palotában, Vilmosék szomszédságában.

Mióta?

Markle és a herceg egy éve jelentették be, hogy járnak, de már előtte 4-6 hónapot titokban randiztak. Az eljegyzés sem most történt, hanem korábban novemberben, de kettejük dolga, hogy pontosan melyik nap, szóval a brit sajtó se feszegeti a témát (bezzeg a koszorúslányokét!). Harry az eljegyzés előtt nemcsak II. Erzsébettől kért engedélyt a házasságra (aki boldogan megadta azt), hanem Meghan szüleitől, Thomas Markle-től és Doria Raglandtól is.

Meghan Markle amerikai állampolgár, de már átköltözött Londonba, két szeretett kutyáját és személyes tárgyait nemrég áthozatta Angliába. A 36 éves színésznő leginkább onnan ismert, hogy ő játszotta Rachel Zane szerepét egy amerikai sorozatban, a Brilliáns elmékben – már abbahagyta a színészkedést. Vélhetően 2016 nyarán találkozott először Harryvel, aki nem sokkal később bemutatta kaliforniában Katalinnak és Vilmosnak. A herceg állítólag álnéven követte Instagramon - Markle amúgy egy ideje készülhetett a hercegi házasságra, mert Instagramján április óta nem posztolt semmit.

Mi volt korábban?

Meghan édesanyja afro-amerikai, apja holland és ír felmenőkkel bír. Apja operatőrként dolgozott a Rém rendes családban, a lány 5 éves korától bejáratos volt a forgatásokra. Anyja, Doria jógaoktató és szociális munkás. Elváltak, amikor Meghan 6 éves volt: a kislány anyjával maradt, a mai napig közeli kapcsolatban állnak. Van egy idősebb bátyja, Thomas Markle Jr.és egy 52 éves féltestvére, Samantha Grant, aki épp könyvet ír róla – nem valami hízelgő, "Egy akaratos hercegnő testvérének naplója" címen, és álíltólag a család rasszista múltját fogja fejtegetni az irományban.

Markle-nek nem ez lesz az első házassága, 2013-ban elvált első férjétől, a filmproducer Trevor Engelsontól, akivel 2011-ben házasodtak össze, 7 évnyi együtt élés után. Az utóbbi években Meghan Torontóban élt, Harry előtt egy séffel randizott, de az sem tűnt komolynak, mivel csak két mentett kutyájával osztotta meg lakását, Bogart-ral és Guy-jal.  Harrynek korábban Chelsy Davy-vel és egy színésznővel, Cressida Bonasszal volt komoly kapcsolata. 

Kiskorában Meghan a hollywoodi Little Red Schoolhouse-ba járt, egy magániskolába, ahová korábban Elizabeth Taylor és Judy Garland is járt. Később a jó hírű katolikus  Immaculate Heart High Schoolban folytatta tanulmányait, ahol évi 4,1 millió forint a tandíj – turkál a család zsebében "elegánsan" a Daily Mail. Ezek után Meghan a Northwestern University-n tanult és diplomázott, színjátszás és nemzetközi kapcsolatok szakirányokon. Gyakornokoskodott a Buenos Aires-i amerikai nagykövetségen és volt szabadúszó kalligráfus, például ő írta Robin Thicke esküvői meghívóit. Harry mindeközben sikeres katonai karriert épített, kétszer is járt Afganisztánban. Meghan megküzdött a kezdő színésznők szokásos problémáival, kis szerepeken tengődött, míg végül megkapta a Brilliáns elmék Rachel Zane-jének szerepét.

A jótékonyság nem áll távol a színésznőtől, példál idén járt Ruandában a "clean water project" keretében. Az ENSZ-ben is felszólalt, mint a nők szóvivője és Afganisztában is járt az ott szolgáló amerikai katonák honvágyát enyhítendő.

Mi lesz?

Harry és Meghan először 2016-ban találkozott egy közös baráton, Markus Andersonon keresztül a londoni Soho House-ban. Novemberben Harry már be is jelentette, hogy randevúznak. 2017. májusában együtt jelentek meg egy pólómeccsen, de csak titkoban adtak egymásnak csókot a parkolóban. Meghan volt Harry kísérője Pippa Middleton esküvőjén, már egymás mellett is ültek. Augusztusban együtt szálltak repülőre, hogy Botswanában ünnepeljék meg Meghan születésnapját egy éjszakánként 650 fontba kerülő, romantikus szálláson a Boteti folyó mellett.

Ha hozzámegy Harryhez, a jövőben valószínűleg "HRH Princess Henry"-ként lehet majd Meghanra hivatkozni (őfelsége, Harry hercegnő?), és mivel 1843 óta nincs Sussex-nek hercege és hercegnője, valószínűleg most Harryék megkapják ezt a titulust. Harry tavasszal – Katalin és Vilmos harmadik gyerekének születése után – az öröklési rangsorban a hatodik helyre csúszik. Meghan nem kerül fel a listára, ahogy Katalin sem került.

Összeállítottunk egy galériát Markle-ről, aki valószínűleg hamarosan "az új Katalinná" avanzsál és minden vele lesz tele, őt fogják utánozni a lányok és bármit visel, az perceken belül elfogy a boltokból. Egészen régi fotókat is sikerült előtúrnunk róla és az a helyzet, hogy az enyhén Pippa Middletonra emlékeztető Markle-nek remek stílusérzéke van és nincs olyan ruha, ami ne állna jól neki!

Oszd meg másokkal is!
Mustra