Ezért visz magával egy fekete szettet Katalin

Az ok elég morbid, de érthető.

A brit királyi család nagyon szigorú szabályok szerint öltözködik, spontaneitásra semmi lehetőség vagy esély. Minden külföldi útra egy rahedli ruhát visz magával Katalin hercegné, van, hogy egy nap többször is átöltözik és milliós tétel egy utazós ruhatár. A pontos tervezéssel együtt biztosak lehetünk benne, hogy mindig van Katalin – és Vilmos – bőröndjében egy olyan ruha, amit jó eséllyel nem fogunk látni: a The Independent úgy tudja, bárki külföldre megy a királyi családból, kell vigyen magával egy teljes fekete szettet.

Katalin hercegné
Katalin hercegnéFotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Az ok morbid, de praktikus: ha az út ideje alatt valamelyik királyi családtag elhunyna, a hazatérő előkelőségek már talpig gyászruhában tudnának kiszállni a repülőből. Az egy fekete ruha elcsomagolásával elkerülhető tehát egy olyan kínos hiba, hogy míg a nemzet gyászol, Katalin és Vilmos rózsaszín játszóruhában integet a frissen leszállt repülő ajtajában. Hiába a hasznos szabály, 1952-ben II. Erzsébet (majdnem) hibázott: Kenyából utazott haza Fülöp herceggel, és édesapja elhunyt, míg külföldön tartózkodtak. Nem volt nála fekete ruha, de megoldották a problémát: a repülőn maradt a londoni landolás után, míg nem hoztak neki egy megfelelő gyászruhát.

Az ominózus leszállás 1952. február 7-én - kattintásra megnő a kép!
Az ominózus leszállás 1952. február 7-én - kattintásra megnő a kép!Fotó: Keystone / Getty Images Hungary
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.