Holnaptól teljes gőzzel megy már a Sziget!

Szerdán P!nk megkezdi a Szigeten európai turnéját, aztán szerda hajnalig tart a buli!

Huszonötödik alkalommal kezdődik el a Sziget Fesztivál programja most augusztus 9-én, de mi nem vártunk addig és már kedden megnéztük, hogyan épül az ország legfontosabb fesztiválja. Szerdán P!nk kezdi a showt, ami állítólag überlátványos lesz, tele légi elemekkel, csütörtökön jön Wiz Khalifa, pénteken PJ Harvey zenél a nagyszínpadon, a szombat sztárja a Maclemore és Iggy Azalea lesz, kedden Dimitri Vegas & Like Mike zárják a bulit.

Persze a rutinosak tudják, hogy nem feltétlen a nagyszínpad fellépői miatt érdemes (csak) a Szigetre látogatni, hisz ott a Világzenei Színpad, az Arena, a Colosseum, vagy épp a Magic Mirror – itt nézheted át a programokat! Apropó Nagyszínpad: hét napon át lehet élőben nézni délután 4-től este 11-ig, mi történik ott a fesztivál Youtube csatornáján.

Mi most a galériában inkább azt mutatjuk meg, milyen az élet a Sziget első napja előtt a Szigeten: a legelszántabb táborozók ugyanis korai beköltöző jeggyel már vasárnap felverhették sátrukat a Szigeten, hétfőn már sáros lábbal vásárolhattak az Auchanban, kedden pedig már bőven másnaposan nézték, hogy száradnak a sátorra teregetett ruháik – és hogy mi a fenét fotózgat egy turistabusznyi újságíró.

A Sziget július 17-től épülget, és még nincs teljesen kész. A terület 76 hektár, összesen kábé 25-30 ezer ember fog sátrazni, ennek megfelelően rengeteg a kajálda és hatalmasak a helyszínek: a partiarénába például 8 ezren is beférnek, az A38 sátorba pedig 13 ezren. 

A jubileumi év Szigetére körülbelül félmillió látogatót várnak, többek közt a Dubioza Kolektivet, mely augusztus 9-én lép fel a Nagyszínpadon. A rock-punk-folk-world music mixtúrájának egyik legjobb koncertzenekara ezt az alkalmat meg is énekelte, aminek a refrénje a Szigetet élteti: „Sziget Fest ... in Budapest ...that’s in Hungary - Sziget Fest ... a legjobb fest ... you better come and see”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek