A Chanel ledózerolt pár Amazon árust

30 Amazon árust tüntetett el a föld színéről a Chanel, bár valószínűleg nem lesz könnyű dolga, ha valóban be akarja rajtuk hajtani a bíró által neki ítélt milliókat.

Nagyjából 30 darab, a hamisítványaikat az Amazonon áruló eladót perelt be a morcos divatóriás, és bár nem nyertek annyit, amennyit akartak, az biztos, hogy ráijesztettek egy kicsit az utánzatok gyártóira. Eredetileg fejenként körülbelül 500 millió forintot akart a Chanel, de a bíró végül csak 25 millió forint megfizetésére kötelezte az eladókat. 

shutterstock 565884655

A Chanel egyébként biztosra ment, két magánnyomozót is felfogadtak például, akik rendeltek is ezt-azt az eladóktól, így nem nagyon tudta senki letagadni, hogy hamisítványokon helyezte el a Chanel logót. A döntés értelmében az Amazonnak le kell tiltania a koppintásokat áruló felhasználóit, és el kell tüntetnie a gagyi táskák nyomait az oldalról. Emellett az árusok számlái is lenullázásra kerülnek majd, az ő pénzük most már a Chanel pénze.

Persze valószínűleg így sem lesz mindenkinek 25 milliója, van olyan árus is, aki azt állítja, hogy mindössze 48 dollárt, azaz nagyjából 12.000 magyar forintot keresett a hamisítványokon, és egyébként is, „teljesen véletlenül” töltötte fel az oldalára azt a Chanel logós mobil tokot. De a Chanel számára nem is a pénz a lényeg itt, hisz még az eredeti, 15 milliárdos kárigény is csak elenyésző összeg az éves bevételeikhez képest. Ők valószínűleg csak azt akarták elérni, hogy kicsit megijedjenek azok, akik nyúlják tőlük az aprót.

Ezt a tárgyat vajon hamisítják amúgy?

Mustra