15 trend, ami bekúszik a férfidivatba

2018 nyarán menő lesz Hunter S. Thompsonnak illetve Miami Vice vagy Baywatch karakternek öltözni.

Nemrég bemutattuk a 2018-as tavaszi-nyári férfi divathét legelborultabb darabjait, ezúttal pedig a Vogue.com előrejelzései alapján készítettünk egy összeállítást arról, hogy várhatóan mi jön tényleg divatba a bemutatott kollekciókból (valószínűleg ez az egész csak külföldre értendő). A hajtás után mutatjuk, hogy milyen hordható trendek épülnek be a férfidivatba az ingeken át a kiegészítőkig!

1. Hawaii-ing

A divatfővárosokban, például Londonban, Milánóban már hordják a nyaralós inget és úgy tűnik, hogy a trend 2018 nyarán is tartani fogja magát. A virágos fazon több stílusban is menőnek számít, viselhetjük úgy is, ahogyan Leonardo Di Caprión láttuk a Baz Luhrmann féle Rómeó és Júliában, vagy ahogy Johnny Depp hordta a Félelem és reszketés Las Vegasban-ban, esetleg úgy, ahogy Kitano Takesi Szonatina című kultikus filmjében volt látható.

2. Logók

A tervezők visszanyúltak a divatházak örökségéhez és újra beemelték az olyan könnyen felismerhető védjegyeket, mint például a logó. Gosha Rubchinsky például a Burberryvel kollaborált és a brit luxusmárka ikonikus kockás mintáját gondolta újra, de fontosnak tartotta a logómániát a Gucci, a Balenciaga, a Dolce & Gabbana és Martine Rose is. Szóval 2018-ban megint divatos lesz a hatalmas Armani Exchange, D&G és Gusacci felirat, ha ilyet látsz Pesten, ne nevess, épp nem számít cikinek. 

3. Visszatér a normcore!

A szezon egyik legnagyobb meglepetése, hogy alig pár szezonnal a normcore lecsengése után újra elővették a divatházak az irányzatot. A semmilyen, turistákra emlékeztető unalmas stílus felbukkant idén az Y / Project, a Balenciaga és Martine Rose kollekciójában is - de lehet, hogy egy sima ötlethiányt álcáznak fenti divatházak trendnek.

4. Bőgatyák

Ahogy Hedi Slimane kitette a lábát a Saint Laurent házból, kimentek a divatból a szűk farmerek és menők lettek a 90-as évek raver stílusát idéző extrabő nadrágok. A Dior szerint bézsben, míg a Marninál bokaverdeső farmerben jön divatba az előnytelen fazon.

5. Bowling ing

A Prada, az AMI és a Balenciaga is divatba hozná az ötvenes évek egyik legnagyobb klasszikusát, a bowling inget, ami a Két pasi meg egy kicsi című sorozat főszereplőjének, Charlienak (Charlie Sheen) is nagy kedvence volt. A kollekciókat elnézve a fazon mindenféle árnyalatban, a zöldön és a bézsen át a sápadt kékig divatban lesz 2018 első felében.

6. New Age napszemüvegek

Az ezredfordulón voltak utoljára hasonló, Mátrixba illő sci-fis formák és lencsék. Ilyen jövőt idéző formákban ugrálunk a párhuzamos valóságok között a Louis Vuitton, a Marni és a Demna Gvasalia által vezetett Balenciaga szerint is.

7. Hegymászó cuccok

A kilencvenes évek slágerszíneivel eresztették össze a divatházak a hegymászó nadrágokat, kabátokat és pulóvereket a szezonban, tehát nem feltétlenül kell a sportboltban keresni a túrázós göncöket, mivel olyan luxusbutikban is megtalálhatóak lesznek, mint a Lanvin vagy a Balenciaga. Persze árban és minőségben is valószínűleg  jobban jársz a túraboltokkal, ahol nem csak úgy néznek ki a ruhák, mintha lehetne bennük túrázni, hanem tényleg lehet.

8. Túlméretezett zakók

Várható volt, hogy a férfikollekciókban is helyet kapnak a túlzásokba eső, 80-as és 90-es évek stílusát idéző válltöméses zakók, amiben úgy néztek ki a modellek a kifutón, mint Nicolas Cage a Veszett világ című David Lynch filmben 1990-ben. A fazon elsősorban kockásban és szürkében tér vissza a nyáron.

9. Túl rövid nadrág

Míg a kabáttrendek a 80-as évek stílusát idézik, addig a rövidnadrágoknál inkább a hetvenes évek domináltak a tervezőknél, akik már-már fürdőnadrágot csináltak a megszokott rövidnadrágból. Ilyen lábmutagatós fazonban gondolkodott a Dior Homme, Kris Van Assche és a Prada is a szezonban.

10. Vödörsapka

Nemcsak az ingeknél köszön vissza Terry Gilliam mesterműve, hanem a kiegészítőknél is, mivel a Louis Vuitton, Bobby Abley és a Lanvin szerint is menő lesz a vödörsapka, az a forma, amiben Johnny Depp is tépetett ügyvédjével Las Vegas irányába a Félelem és reszketésben.

11. Kezeslábas

Kőgazdag vadászpilótáknak és hobbi autószerelőknek tervezett overált a következő évre a Prada, az Alexander McQueen és a Dries Van Noten is, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy hány 5 év felettin bukkan majd fel valami hasonló a városban.

12. Övtáska

Hiába temettük el a turisták által agyonhordott kiegészítőt a 90-es években, a Louis Vuittonak, a Pradának vagy a Lanvinnak hála újra hasitasival a derekunkon lépünk majd utcára 2018-ban.

13. Sárkányos cuccok

Remélhetőleg a tetkódivatba nem csorognak vissza azok sárkányos és más törzsi minták, amiket például Demna Gvasalia vagy a Lanvin nyomott a férfi ingekre és kabátoka a szezonban. Persze, mint annyi minden, ez is a 90-es évekből és káeurópából jött vissza a divatba.

14. Földszínek

Mintha kőbe lenne vésve, hogy nyáron kötelező valami bézst, barnásat vagy zöldes árnyalatot beszerezni. A klasszikus földszínek jövőre valamivel sápadtabb, pasztell árnyalatban jönnek majd divatba.

15. Biciklis nadrág

Még mindig tartják magukat a sportcuccok, így várható volt, hogy felüti a fejét a biciklisnadrág-mánia is. A Louis Vuitton például nemcsak Lycra anyagból készítette el a szűk fazont, hanem annak szörfös unokatestvérét, a neoprént is elővette a fiókból. Mi pedig már nagyon várjuk, hogy hogyan működik az ötlet a gyakorlatban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra