Papucs helyett ragassz cipőtalpat a talpadra!

Pontosabban azok helyett a "hülye" papucsok helyett. De miért jár mindenki ilyen furán a promóvideóban?!

Ismét egy Kickstarter projekt, amivel kapcsolatban nem egyszerű eldönteni, paródia vagy komoly ötletelés eredménye-e a közösségi finanszírozással útnak indítandó termék. Egyrészt, igen, valóban nem lehet könnyű egy-egy izgágább ötéves lábán tartani egy papucsot/szandált, egy koszosabb játszótéren vagy vízparton tehát még kapóra is jöhet a kisebb sérüléseket kivédő, antiallergén réteg. Na de mi a helyzet a valahol a fenyegető és a nevetséges között félúton lévő szerencsétlen narrációval?! És miért ugrál eközben kifejezetten szánalmasan, sőt láthatólag fájdalmasan egy szakállas nyomorult sziklákon? 

Szikláról sziklára, mint egy komoly sérülésekkel bajlódó, ügyefogyott kecske

Már-már a fájdalmas felszisszenéseket is hallani véli az ember az úr megpróbáltatásai láttán. Az olasz kezdeményezés célja egyébként az, hogy megszabadítsa az emberiséget a „hülye flipflopoktól és szandáloktól”, és lehetővé tegye, hogy bármilyen felületen mezítlábazhassanak a talpra ragasztható… újabb talp viselői. Körülbelül 10.000 forintért cserébe lehet szert tenni a tizes csomagokban érkező, NakeFit névre keresztelt talpalávalóra.

De miért?

A projekt egyébként meglehetősen népszerűnek bizonyult, a kezdeti 20.000 eurós célkitűzésnek már a tízszeresét (!!!) összeszedték az olaszok, a cikk születésekor 263 ezer euro, azaz 81 millió forint állt a rendelkezésükre, hogy leszámoljanak a „hülye” papucsokkal. A talpkiegészítő talp megálmodói szerint az új izében támaszra lelnek a szabadság szerelmesei, ami persze jól hangzik, adekvát kérdésnek tűnik ugyanakkor, hogy a lábfej boltozata számára vajon mi nyújt majd támaszt a gondtalan ugrándozás során. A NakeFit kitalálói azonban nem ezt a kérdést teszik fel: ők arra kíváncsiak, nem érzed-e úgy időnként, hogy jó lenne, ha mezítláb is elhagyhatnád a lakást. Amire a Föld nevű bolygó lakosainak szerintem jelentős része azonnal képes rávágni, hogy „Nem, nem igazán!” Menő? Ciki? Mi a verdikt?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (604) (520) Ciki!
Mustra