4 tipp: így maxold ki az idei Művészetek Völgyét

Vigyél bringát, aludj luxuskempingben, vegyél részt minél több programban és ne hagyd otthon a gyerekeidet se: így lesz jó az idei Művészetek Völgye.

Július 21. és 30. között tartják az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 27. Művészetek Völgyét. A lassan, de biztosan közeledő fesztivál legjobb programjairól már írtunk, most praktikus tippjeink jönnek.

Vigyél bringát, vagy bérelj egyet!

Idén három faluban, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden lesznek programok. A falvak nincsenek túl messze egymástól, de azért annyira közel se. Kapolcs és Taliándörögd között például három kilométer a távolság, ezt vagy a menetrend szerint járó Csigabusszal, vagy 50 perc gyaloglással tudod leküzdeni. Vagy néhány perces bringázással, ami a legkényelmesebb megoldás. 

Érdemes tehát elhozni magaddal a bicajodat, vagy helyben bérelni egyet. Az Innobringa standjánál elektromos bringát, robogót vagy segway-t is szerezhetsz hogy könnyebb legyen az élet.

Glampingezz!

Aludtál már luxuskempingben? Ha nem, Kapolcson most kipróbálhatod. A Glamp-Innben 20 négyzetméteres sátrak várnak, a sátorban dupla ágy, előtte kerti asztal és napvitorla, a közösségi terekben ingyen wifi, miközben mégis közel vagy a természethez és a fesztiválhoz is. Én még találtam néhány üres sátrat, de siess, ahogy közeledik a fesztivál tuti elkapkodják őket.

Ne hagyd otthon a gyereket!

Fesztiválra gyerekkel menni elsőre lehet, hogy hülye ötletnek tűnik a tömeg és a zaj miatt. De a Művészetek Völgyébe nyugodtan elviheted a gyerekeidet, változatos programokkal várják őket ringatótól szabadulószobáig, hat éves kor alatt pedig ingyenes a belépés.

Ne csak nézz, vegyél részt!

A fesztiválok többségén az ember leginkább koncertre megy, iszik, vagy a barátait próbálja megtalálni. De kár lenne ennyivel letudni a Völgyet: lesz egy csomó interaktív előadás és alkotó program, vegyél részt rajtuk, jó lesz. 

A Magyar Társasjátékos Egyesülettel például társasjátékozni tanulhatsz, Kapolcson minden nap tartanak majd helytörténeti sétát, ahol a falusi legendák nyomába eredhetsz. A Harcsa Veronika udvarban lesz kézműves alkotóműhely, a Művészetek Zöldje helyszínen tájismereti játéktól a táskafestésig sokféle lehetőségből választhatsz. Sőt, a bátrak denevérleső kirándulásra is indulhatnak.

Hasznos infók

Hol? Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend

Mikor? 2017. július 21-30.

Mennyiért?

  • 10 napos bérlet – csak elővételben: június 9-ig: 30000 forint, július 14-ig: 33000 forint, július 20-ig: 35000 forint.
  • Napijegy – elővételben: június 9-ig: 3500 forint, július 14-ig: 3800 forint. Július 14-től és a helyszínen 4000 forint, Diák- és nyugdíjas jegy a helyszínen 3500 forint
  • 5 napos rugalmas bérlet – csak elővételben: június 9-ig: 15500 forint, július 14-ig: 17000 forint, július 20-ig: 18000 forint.
  • 3 napos hétvégi bérlet – elővételben: június 9-ig: 9000 forint, július 14-ig: 10000 forint. Július 14-től és a helyszínen 11000 forint. Diákoknak és nyugdíjasoknak a helyszínen 10000 forint.
  • Gyermekvölgy napijegy: 1500 forint. (Helyszínen vásárolható napijegy, kizárólag a gyerekprogramokra érvényes, 6 év feletti gyerek és felnőtt kísérője részére. Programokra a belépés 6 éves korig ingyenes.)
Teljes program: itt.
Oszd meg másokkal is!
Mustra