A hülye amerikai azt se tudja, mi az a Hungary

Olyan országban élünk, melyről sokan, sok helyen nem is tudják, hogy létezik. Például az Egyesült Államokban. Kvízünkből kiderül, mennyivel ismerjük jobban Amerikát, mint ők Magyarországot.

A tipikus amerikai gazdag, kövér, pickuppal jár, és egyáltalán nincs képben a világgal. Az Újvilág lakóinak butasága és tájékozatlansága jól ismert sztereotípia. A bizonyítékok mikróban szárított macska legendájától a beszűkült világképig terjednek. De olyat is hallani, hogy egy verekedés után beperelte valaki a cipőgyártót, mert nem írták rá a lábbelire, hogy komoly sérülést lehet vele okozni, ha arcon rúg vele valakit.

shutterstock 161865167

És persze ha azt mondod egy amerikainak, Hungary, azt se tudja, hogy az egy ország. Vagy ha mégis, fogalma sincs, melyik földrészen keresse. Bezzeg, ha neked azt mondják, Nyugat-Virginia, rögtön képben vagy. Persze ott tényleg nincs is semmi extra, és jó eséllyel egy amerikai sem tud többet róla.

Mai kvízünkben az Egyesült Államok legnagyobb nevezetességeit szedtük össze. Hány híres helyről tudod megmondani, hol van? Lássuk, hány pontot gyűjtesz!

A játék lezárult.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek