Napom papucscipőben, avagy emberkísérlet a javából!

Zanza!

A szezon egyik legdivatosabb lábbelije a papucscipő, ez nem kérdés: de milyen érzés lehúzni benne egy napot?
margo papucs 1000-px.gif

Sokaknak nyilván nem nagy ügy felhúzni egy papucscipőt, és tényleg, annyira nagy különlegesség nincs benne: nekem mégis furcsa egy olyan lábbeli, ami elöl zárt, tehát nem nyári papucs, hátul viszont nyitott, tehát nem is átmeneti cipő, mondjuk mokaszin. Nehezen tudtam elképzelni, hogy egy ilyen papucscipő kényelmes lehet, hiszen most vagy fázik a lábam, vagy nem: ha nem, akkor ott a nyitott szandál, ha meg fázik, akkor miért pakolnám ki szabadon a sarkam?

De a divat az divat, főleg, ha a Gucci tervezője, Alessandro Michele diktálja – az ő kifutóján tűntek fel már 2015-ben a szőrmés papucscipők –, úgyhogy mindenképp ki akartam próbálni, mit tud egy ilyen lábbeli.

Szeretek kísérletezni a divattal, ezért nagyon furcsálltam, hogy papucscipőválogatás közben hülyébben éreztem magam, mint amikor talpig flitteres felvarróban mentem a Szigetre. Egy idő után már az is zavart, hogy az üzlet biztonsági őre bámul, mintha valami egész ciki dolgot csinálnék, pedig csak nem tudtam eldönteni, hogy 38-as vagy 39-es kell a szép, virágos darabból. Merthogy úgy voltam vele, hogy ha már papucscipő, meg próbálkozás az új irányzatokkal, akkor legyen igazán feltőnő darab – a vásárlást több órás netes turkálás előzte meg, melynek eredményét alábbi galériában láthatod.

Szóval a Gucci után szabadon válogathatunk a fast fashionben 6 és 10 ezer forint között fekete bőr (és műbőr), szatén, virágmintás és csillogó fémes papucscipők közül. A fekete nyilván remek biztonsági választás, amellé akárhogy fel lehet öltözni. Én csak vásárlás után jöttem rá, hogy bizony a virágoshoz nem lesz olyan könnyű megfelelő dzsekit és táskát találni.

Félig hideg, félig meleg és klaffog

Végül egy egyszerű farmerszett mellett döntöttem, pedig egy ideig kísértett a gondolat, hogy papagájnak öltözöm, hogy így vonjam el a figyelmet arról, hogy márciusban csupasz lábbal mászkálok, míg a nők fele még simán csizmát hord.

Az első félelmem amúgy az volt, hogy fázni fog a lábam, úgyhogy tettem el zoknit, persze nem olyat, ami illett volna a papucscipőhöz: azóta sem jöttem rá, az milyen lenne amúgy... Viszont egyáltalán nem fázott a lábam, annak ellenére, hogy körülbelül 17 fokig kúszott fel a hőmérséklet. Sőt, egy egész fura hőérzet alakult ki a lábfejemnél: míg a sarkam kihűlt, a szűk, műbőr orrba préselt lábujjaimnak melegük volt. És miután megizzadt a lábam eleje, feszt kicsúszkált a papucsból, amibe egy idő után a lábujjaimmal kapaszkodtam. Gusztustalan érzés és kényelmetlen is, szóval ha ezt nem bírod, hagyd ki ezt a remek divatot, vagy szerezz bőr talpbetétet, esetleg zoknit (olyat, ami illik a cipőhöz, de az nem tudom, milyen). 

Másik félelmem az volt, hogy elesek a furcsa lábbeliben, ami a sima papuccsal ellentétben egyáltalán nem tartja rendesen a lábfejet, de ezt megúsztam. Futni viszont nem érdemes, meg nem is nagyon lehet, mert akkor tudjuk csak igazán jól elhagyni a fél párat. Vezetéshez se ideális, tehát végülis eljutottam oda nap végére, hogy a papucscipőben lehet vonulni meg ácsorogni meg ülni, miközben a lábfejem egyik része meggyullad, a másik meg jeges hideg – és ez eléggé beszűkíti a napi tevékenységek körét. Vonulás közben ráadásul adott darab vicces klaffogó hangot adott, mint egy rendes strandpapucs.

Hétköznapi lázadás!

És akkor jöjjön, mit szerettem benne: az egésznek, hogy gyakorlatilag egy házipapucsban mászkálok a városban, volt egy nagyon felszabadító oldala, mintha épp csak leugrottam volna egy sörért és egyáltalán nem érdekelne, mit vettem ehhez fel. 

A hőérzetet leszámítva még kényelmes is a papucscipő – amit amúgy soha nem gondoltam korábban – és hát mondjuk ki: szép. Én legalábbis nap végére egészen beleszerettem a virágmintákba. Az a félelmem nem jött be amúgy, hogy az emberek úgy fognak bámulni, mint egy hülyére, egyáltalán nem érdekelt senkit, hogy papucsban grasszálok és ez így is van jól.

Szóval ha nem tántorít el a dologtól az, hogy esetleg egyszerre fog fázni és izzadni a lábad, és egyáltalán nem fogsz tudni futni, bringázni vagy vezetni, akkor mindenképp próbáld ki ezt a trendet, de még most, mert 20 fok fölött már valószínűleg pokoli viselet lesz egy jó műbőr papucscipő!

Veszel papucscipőt?

  • Hülyeség, dehogy kell! 1219
  • Talán, majd egyszer, de ez nem győzött meg. 316
  • Már rég van és imádom! 107
  • Veszek, mert tetszik! 69
Blogmustra