Nem mind bio, ami fénylik

15 zöldség és gyümölcs, amin bátran spórolhatunk

Kevesen vannak, akiknek a rovarirtó a kedvence fogása, mégis elkerülhetetlen, hogy rendszeresen fogyasszuk. Ez az ár, amit a vegyszerrel való rovartalanításért fizetünk. A különböző zöldség- és gyümölcsfélék jelentős része tartalmazza különböző vegyszerek maradványait.

A vastagabb héjú, golyóállóbb gyümölcsök kevésbé érintettek ebben, az ananászok héján például jóval kevesebb vegyszer hatol át, mint amennyi egy jóval sebezhetőbb és egészben fogyasztott eperben található.

shutterstock 437425381

A vegyszereket elkerülendő sokan választják kedvenc terményük bio változatát, nem árt tudni viszont, hogy a bio gazdaságok is használhatnak rovarirtókat, amennyiben ezek természetes összetevőkkel rendelkeznek. Nem minden biotermesztésű zöldséget és gyümölcsöt érdemes tehát ilyen gazdaságokból beszerezni – írja a Huffington Post.

Az amerikai Environmental Working Group 50 különböző terményt tesztelt, és a legkevesebb rovarirtót tartalmazókat „tiszta” címkével látta el. Következzék tehát a 15 legtisztább zöldség és gyümölcs, amit egy átlagos sarki zöldségesnél is be lehet szerezni minden gond nélkül, nem kell az organikus és bio verziókat keresni, mert leginkább csak az ára lesz más, a vegyszertartalma alig.

  1. avokádó
  2. kukorica
  3. ananász
  4. káposzta
  5. fagyasztott zöldborsó
  6. hagyma
  7. spárga
  8. mangó
  9. papaya
  10. kivi
  11. padlizsán
  12. mézdinnye
  13. grapefruit 
  14. sárgadinnye
  15. karfiol

.

Oszd meg másokkal is!
Mustra