Menő lett a perverz Daddy felirat

A Fashionista.com szerkesztőségéhez hasonlóan kérdőjelként állunk az egyik új trend, a “Daddy” (papi, apuci) felett, amiről nehéz lenne megmondani, hogy honnan került elő és még kacinfántosabb kibogozni, hogy mit is jelent a valójában.

Daddy feliratos pulcsi a londoni divathéten.
Daddy feliratos pulcsi a londoni divathéten.Estrop / Getty Images Hungary

A londoni divathéten az egyik kedvenc brit márkánk, a House of Holland mutatta be “Daddy, Where's My Car?” (Papa, hol a kocsim?) címre keresztelt kollekcióját, melyben helyet kaptak a “Daddy” feliratos pulóverek is, majd nem sokkal később Kim Kardashian rázta magát a Snapchaten egy olyan bársonynadrágban, aminek fenekén a “Daddy' szó szerepelt kristályokkal kirakva, miközben azt kiabálja, hogy “Damn daddy!”, amivel elképzelhető, hogy a “Damn Daniel” vírusvideóra kívánt utalni.

A divatvilágnál maradva New York-ban is felbukkant a fura trend, Rachel Antonoff ugyanis két daddy-s ruhát is beépített a 2017-es őszi-téli kollekciójába, egy pólót és egy bársony rövidgatyát. A tervező azt állítja, hogy mindig is viccesnek találta a szót és már régóta szeretett volna csinálni egy “No more daddy daughter dance” feliratos felsőt, de az ötlet nem mindenkinek tetszett a márkánál, így abban maradtak, hogy csak a Daddy-t nyomják rá a ruhákra.

Rachel Antonoff féle rövidnadrág 'Daddy' felirattal.
Rachel Antonoff féle rövidnadrág 'Daddy' felirattal.Rachel Antonoff

Laikus szemmel a dad szó az apa becézett formája, de ha a popkultúrában keressük a jelentését, akkor megjelenik a 70-es évek pornókorszakának kliséi között, illetve az amerikai alternatív rockzenét játszó Veruca Salt is gyakran kiabálja bele a daddy szót a mikronfonba.

Ez az új divat. Hogy tetszik?
Ez az új divat. Hogy tetszik?Rachel Antonoff

Egyébként is számos variációban felbukkan, mint például a “Sugar Daddy”, “Baby Daddy”, “Puff Daddy”, "Big Daddy" és a kissé különc Sean “Diddy” vagy PSY Daddy című slágere. Akik egy kicsit is jártasak a közösségi oldalakon, azoknak biztos feltűnt, hogy a Twitteren és az Instagramon általában az olyan jóképű, gyerektelen(!!!) híres fickókat látják el a daddy hashtaggel, mint például Zayn Malik (Zaddy), Drake vagy Justin Bieber. Tehát ebben a formában egyfajta dicséretként van jelen.

Naná, hogy a Vetementsnek is van Daddys cucca.
Naná, hogy a Vetementsnek is van Daddys cucca.Vetements

A témát a New York Magazine és a Washington Post is érdekesnek találta a közelmúltban. Előbbi arra jutott, hogy a szexuális devianciánkat fejezzük a 2010-es években a kisállat névnek is beillő daddy gyakori használatával, míg mások szerint ez a meleg szlengben is elterjedt kifejezés. Az író-humorista Fran Hoepfner úgy véli, hogy a daddy egy ködös fogalom, de azt el kell ismerni, hogy a papi viccek hozták meg neki a népszerűséget a szakmában.

download.gif
Facebook.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra