10 trend, ami a Pinterest szerint divatba jön

:A sokáig az unatkozó háziasszonyok képfeltöltő oldalaként számon tartott Pinterest nemcsak lakberendezési praktikákkal, receptekkel és sztárok fotóival van tele, de előszeretettel töltenek fel divattal kapcsolatos képeket is a felhasználók. Ezek alapján a Pinterest készítői összeállítottak egy 10 pontból álló trendelőrejelzést: a hajtás után mutatjuk, milyen ruhadarabok játszanak majd kulcsszerepet 2017-ben!

1. Tölcsérujj

Bár a vállvillantós felsők sem kopnak még ki a divatból, azért nagyobb hangsúlyt kapnak majd a harang-és tölcsérujjak az év első felében. A divatházak ilyen ujjat applikáltak a kabátokra, az egyrészesekre és a blúzokra is, tehát várhatóan mindenki megtalálja majd a hozzá legközelebb álló fazont az üzletekben.

2. Felvarrók, firkák, hímzések

Már gyárilag is kaphatóak a különféle mókás felvarrókkal teleaggatott kabátok és nadrágok, de sokkal egyedibb, ráadásul költséghatékonyabb, ha beszerzünk pár mutatós matricát és azzal dobjuk fel a megunt kabátot.

3.Tetőtől-talpig pizsamában

Legnagyobb meglepetésünkre nem kopik ki a divatból a pizsama trend, ami az utca emberén talán majd épp idén tavasszal jelenik meg először. Mindenesetre az olyan hírességek, mint Selena Gomez, Jessica Alba vagy Karolina Kurkova már jóideje nagy rajongói a luxuspizsamáknak, amiket beépített kollekciójába az elmúlt pár szezonban az Alexander Wang, a Céline, a Dolce & Gabbana, a Derek Rose és a Thakoon is.

4. Nem kopik ki a teve- és a khaki-szín

Jó hír ez azoknak, akik már kezdtek besokallni a giccsbe hajló mintáktól, valamint a túl sok rózsaszín, piros, zöld, arany, illetve ezüst árnyalattól. A semleges színek egyik nagy előnye, hogy sokoldalúan variálhatóak más színekkel, legyen az a fekete, a szürke vagy akár a rózsaszín.

5. Farmer, farmer, farmer

Az idei évet sem ússzuk meg farmer nélkül, ami 2017-ben számtalan formában lesz divat a gyárilag szakadttól a bő szabású bokaverdesőn át a vintage fazonig. A Popsugar.com szerkesztői azt tanácsolják, érdemes lesz egy világosabb árnyalatú farmert beszerezni az év első felére. Jó hír továbbá, hogy a puccosabb eseményekre sem lesz ciki farmerben érkezni ebben az évben.

6. Divat lett a politikai kampány

A 2016-os amerikai elnökválasztást több híresség is nyomon követte: Anna Wintour, Julia Roberts, Lena Dunham, Rihanna és Mary-Louise Parker például Hillary Clintonos pólóval adták a világ tudtára, hogy kire fog és kire kellene szavazni. A Pinterest trendszakértői szerint ez a hullám nem hagy alább a jövő évben sem, talán az American Apparel újra piacra dob majd egy-két hangzatos szlogennel ellátott kampánycuccot, de azon sem lepődnénk meg, ha a Zara vagy a H&M is beszállna a buliba 2017-ben.

7. Papucscipő

Hiába próbálkoztak divatba hozni a csandált, a Crocs papucsot, a dupla cowboy csizmát és a klumpát a luxusmárkák, úgy tűnik, hogy a divatrajongóknak inkább a Gucci féle papucscipők jöttek be, aminek köszönhetően szuperelegáns bársony, bőr, szatén és szőrmés lábbelik fogják ellepni az utcákat 2017 első felében. A trend szerencsére már jelen van a fast-fashion boltokban is, aminek köszönhetően megfizethető áron is beszerezhetünk pár sikkes lábbelit.

8. A fülbevaló az új gyűrű

Míg tavaly inkább az orr- és szájékszerek voltak felkapottak a vásárlók körében, addig idén a fülbevaló a sláger. Sőt, úgy tűnik, hogy a trend lekörözte a nagyi kitűzője-hullámot. A nőies kiegészítő minél nagyobb és feltűnőbb, annál menőbb, de ismét nem ciki az sem, ha csak egy az egyik fülünkbe teszünk fülbevalót 2017-ben.

9. Jön a 80-as évek stílusa

Már várható volt, hogy a 70-es évek hippi és a 90-es évek stílusa után a 80-as éveket is feldolgozzák a divatházak. A Pinterestre kattintva rengeteg inspirációt talál arra, hogy milyen ruhákat érdemes beszereznie, ha ennek megfelelően öltözne fel. A jelenlegi állás szerint nem ússzuk meg a vállban erős blézereket, a bő pantallókat, illetve a félvállas és a fodros ruhákat sem.

10. Konzervatív blúz

A magasított nyakú felső a legkeresettebb tételek közé tartozott a Pinteresten, ezért várhatóan azok is befektetnek egy-két ilyen visszafogott ruhadarabba, akik eddig inkább a mélyen dekoltáltakat részesítették előnyben. Az efféle formák általában fodros és hosszú ujjú verzióban kaphatóak a butikokban.

Mustra